自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

保X好,还是中XX寿好?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

高级住所 發表於 17-8-10 17:43

冇買

子爵府

我個人覺得唔買最好

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

亞囡出世就買,十年後發現增長甚少,基本得本金多少少,即刻攞返出嚟買隻藍籌股好過。

別墅

gigi1227 發表於 17-8-10 18:03
我個人覺得唔買最好

我是个存不到钱的,怕个仔以后上大学,没钱给他

別墅

WChan 發表於 17-8-10 18:05
亞囡出世就買,十年後發現增長甚少,基本得本金多少少,即刻攞返出嚟買隻藍籌股好過。
...

几多钱才可以买,听说稳挣,就是利润不高,不知是否真的

侯爵府

2018復活節勳章

我買咗宏利, 供8年

別墅

淘寶 發表於 17-8-10 20:03
我買咗宏利, 供8年

觉得点?

侯爵府

2018復活節勳章

高级住所 發表於 17-8-10 20:04
觉得点?

8年後攞返錢
我想儲錢咋,大約$25000一年

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

gigi1227 發表於 17-8-10 18:03
我個人覺得唔買最好

X2

彩鑽殿

高级住所 發表於 17-8-10 20:01
我是个存不到钱的,怕个仔以后上大学,没钱给他

Grant loan 幫到你

伯爵府

買左多數後悔

別墅

88muimui 發表於 17-8-10 20:48
買左多數後悔

我半年前差点买中国X寿,那我还是自己努力存钱吧

用戶要求終止服務

回覆樓主

吾買仲好

侯爵府

千萬不要買、自己去銀行開個新戶口儲好過!每儲一筆就做定期!
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

買/供基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

硬要每月儲蓄, 不如月供股票 一定比你供什麼基金,回報好幾倍~

理財篇 之 月供股票
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3731508
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

別墅

qwe591 發表於 17-8-10 22:14
聽聞中國人x 6年有5%保證回報,好似唔錯咁。

就是听说有这么高回报,心思思想买

首頁

尾頁

跳至