用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 955|主題: 920853

咁辛苦為乜?

子爵府

國民生產總值:10158

美好大世界2017勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 BK Milk勳章

眼見D同學仔有媽咪送返學接放學好開心(家長Group 內D相)
今日阿B發燒,自己一個係公司OT忍唔住喊

伯爵府

國民生產總值:15214

BKXmas勳章

回覆樓主:

搵食難

大宅

國民生產總值:2244

回覆樓主

加油

侯爵府

國民生產總值:21485

BKXmas勳章

回覆樓主

為二餐、生活

大宅

國民生產總值:4684

BKXmas勳章

明白妳的!尤其BB唔舒服,自己未能親自照顧,加上群組有家長親自接送小朋友,觸碰了妳的情緒,理解妳心情,加油,今日的付出是為小朋友準備未來,努力!
旁觀者的眼睛是雪亮  能辨別是非黑白  絕不會盲從附和    絕不能把黑說成白  絕不寬恕梁二奶篡改留言行為  偽造事實天理不容  
未經許可  不得轉載、刊登及發放

大宅

國民生產總值:2588

BKXmas勳章

小小蕃茄 發表於 17-8-10 21:16
眼見D同學仔有媽咪送返學接放學好開心(家長Group 內D相)
今日阿B發燒,自己一個係公司OT忍唔住喊
...

唔好咁啦

BB係您嘅原動力 放工返去見到BB開心返

侯爵府

國民生產總值:20656

BKXmas勳章

回覆樓主:

放工返去錫多兩啖bb 揾食難 ㄧ同加油JM

男爵府

國民生產總值:6835

BKXmas勳章

回覆樓主

同感
而家先放工飛的番去
仲未食飯
阿b又就訓

我知為咩,為錢囉
但覺得咁樣好無意思,好無奈

大宅

國民生產總值:3126

BKXmas勳章

回覆樓主

人生係好無謂
最多既就係苦

侯爵府

國民生產總值:20627

BKXmas勳章

妳可以選擇改變生活質素來照顧自己既小朋友既!但妳選擇左而家既生活質素就無得講!我當年原本都係我繼續工作!個女比人湊!但最後準備返工時就諗清楚!決定生活質素下降都要自己湊!到個女上小學後再工作!今日生活一樣過得好好!樓主,加油!每件事情總會捱過既

公爵府

國民生產總值:27151

BKXmas勳章

回覆 Letitgo 的帖子

人生不如意真係十常八九!

侯爵府

國民生產總值:23846

BKXmas勳章

其實咁既情況好多媽媽都經歷過,加油,搵食艱難吖

伯爵府

國民生產總值:18097

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

為現在的生活,為未來舖路。選擇能力範圍內最佳選項就已經係最好選擇,不一定FTM才是對BB最好的,加油啊。

大宅

國民生產總值:1405

BKXmas勳章

回覆樓主

加油,身不由己

水晶宮

國民生產總值:58050

BKXmas勳章

回覆樓主:

加油加油!

公爵府

國民生產總值:27151

BKXmas勳章

回覆 姸媽 的帖子

我都係!當時望住個B!唔想係佢最軟弱最可愛嘅時候不能陪伴身邊!決定留住家凑B!到佢識行識走上得學堂先出嚟!捱!

侯爵府

國民生產總值:20699

BKXmas勳章

回覆樓主

分享小小我嘅經歷我女當年返n,已經要延展到七八點嗰種,相當年好少人返全日仲要返咁耐,我覺得佢好可憐,但可能正正因為咁,小朋友感受到你嘅無奈和其實你係為她所付出。好記得晚上當值嬸嬸同我講,話佢問過我女,返咁長時間朝八晚八係咪好辛苦,我女答佢:我唔辛苦,媽媽仲辛苦呀,當年佢應該只有k2。長大後,而家19,呢個女真係會比另外嗰個生性。所以,媽媽,加油,你嘅付出唔會白癈的

侯爵府

國民生產總值:20627

BKXmas勳章

幸福花 發表於 17-8-10 22:28
回覆 姸媽 的帖子

我都係!當時望住個B!唔想係佢最軟弱最可愛嘅時候不能陪伴身邊!決定留住家凑B!到佢識 ...

咁今日便是無悔啦大家都繼續努力!

公爵府

國民生產總值:26416

BKXmas勳章

回覆樓主:

明白你呀樓主

大宅

國民生產總值:1012

BKXmas勳章

心聲。。大家加油丫。。我岩岩放工jar...而家趕回家補償
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎