用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
16oC.52%

義工

自由講場 今日: 3446|主題: 944001

跳至
有咩辨法?  

大宅

國民生產總值:4275

BKXmas勳章

仔 四日無大便,日日工人追住問都話無便意,日日食水果都無!

頭先打去問醫生話再無就要塞藥(唔想)。

你地遇過嗎?有嘜辨法?請指教吓。

寶石宮

國民生產總值:441244

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2017媽媽節

激烈的海狗 發表於 17-8-10 21:32

火龍果/麒麟果

唔得試下飲蜜糖水

大宅

BKXmas勳章

pomanlife 發表於 17-8-10 21:50
火龍果/麒麟果

唔得試下飲蜜糖水

佢唔食火龍果嗰啲。 淨食橙 萍果。

又唔肯飲中藥。帶佢睇過中醫 煲藥佢飲到想嘔。

大宅

BKXmas勳章

激烈的海狗 發表於 17-8-10 21:51
佢唔食火龍果嗰啲。 淨食橙 萍果。

又唔肯飲中藥。帶佢睇過中醫 煲藥佢飲到想嘔。

西藥我唔想。 睇吓各位有冇經驗 指教下

珊瑚宮

國民生產總值:105509

BKXmas勳章

飲益力多,食西梅,飲西梅汁。

寶石宮

國民生產總值:441244

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2017媽媽節

激烈的海狗 發表於 17-8-10 21:52

甘油條

別墅

國民生產總值:680

激烈的海狗 發表於 17-8-10 21:32

之前bk有人教奇異果連皮食
我係work嘅
攞塊新嘅百潔布刷走皮上啲毛,
洗乾淨,連皮切片食
其次火龍果

西梅,木瓜呢啲對我無用
不過要飮多水,
食得高纖唔飮水塞得仲勁

侯爵府

國民生產總值:24151

BKXmas勳章

回覆樓主

乳酪加香蕉再加益力多攪勻比佢飲

我家姐個孫有時二日一無,就整比佢飲,飲完即有得去廁所

男爵府

國民生產總值:6348

開心吸收勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

激烈的海狗 發表於 17-8-10 21:52

西藥又唔想,中藥又唔食,生果又唔得,都幾難喎!
如果真係只食橙,白色果層唔好搣得咁乾淨,因為果啲係纖維,唔好食蘋果住,睇下得唔得!

子爵府

國民生產總值:13648

BKXmas勳章

回覆樓主:

食麥皮,蕃薯,火龍果

男爵府

國民生產總值:5494

BKXmas勳章

回覆樓主:

佢幾大個?

珍珠宮

國民生產總值:48582

BKXmas勳章

我仔試過, 飲西梅汁

侯爵府

國民生產總值:21640

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔飲煲嗰啲,有中醫開飲中藥粉,不難飲,我仔四歲都飲。

再唔係食粟米,番薯,牛奶,我食呢啲,一日去一至兩次。

又可以趴喺到,令腸受壓蠕動吓,又可以按吓肚仔

大宅

BKXmas勳章

mercurycc 發表於 17-8-10 21:54
飲益力多,食西梅,飲西梅汁。

益力多有呀。已經叫佢一日兩支(最多)
都冇

公爵府

國民生產總值:25472

環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

木瓜/奇異果/香蕉/提子連皮/蜜糖over 1歲後

大宅

BKXmas勳章

Dragonmama2012 發表於 17-8-10 22:00
唔飲煲嗰啲,有中醫開飲中藥粉,不難飲,我仔四歲都飲。

再唔係食粟米,番薯,牛奶,我食呢啲,一日去一至 ...

咩中藥? 介紹吓。聽日第五日架啦 真係咩都要試吓。

大宅

BKXmas勳章

cytjulia 發表於 17-8-10 21:59
佢幾大個?

大宅

BKXmas勳章

S.B.N. 發表於 17-8-10 21:57
西藥又唔想,中藥又唔食,生果又唔得,都幾難喎!
如果真係只食橙,白色果層唔好搣得咁乾淨,因為果啲係纖 ...

哦,好嘅。 唔該晒您 聽朝叫佢早餐食個橙先

男爵府

國民生產總值:6924

2017勳章 BKXmas勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 環保接龍勳章

回覆樓主:

食益生菌可以嗎?

大宅

BKXmas勳章

pomanlife 發表於 17-8-10 21:54
甘油條

咩嚟? 食?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎