用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

家事百科 今日: 8|主題: 35425

《求救》呢隻係咩黎?

洋房

國民生產總值:51

update
多謝大家,已找到源頭,原來係包薏米,見到真係好恐怖!! 多謝哂大家!
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
我見呢排唔少post講蟲蟲/蝨/蚤
呢兩日我發現好似中招
黑色,爬的,好細隻既,2~3mm左右
前晚係廳發現左3,4隻,房有1隻
尋晚走圍噴殺蟲水,殺左10隻左右
應該無咬過我同我老公,全屋都係木,好擔心
請問大家有咩方法?
感激!!

王國熱話
爛面,有冇人可以救我?
濕疹討論區
濕疹查橄欖油係身係咪好?定係查椰子油...
鼻敏感真係好辛苦...有咩辨法可以好d?

洋房

jacjachid 發表於 17-8-11 05:57
呢兩日我發現好似中招

漏左張相
麻煩大家,謝謝(╥╯^╰╥)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

國民生產總值:6970

BKXmas勳章

jacjachid 發表於 17-8-11 05:57
呢兩日我發現好似中招

榖牛……

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

國民生產總值:346

BKXmas勳章

回覆樓主:

通常响米嗰度見倒佢

超級版主

國民生產總值:110044

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 雞年勳章 KMALL特別版勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

jacjachid 發表於 17-8-11 05:59

漏左張相
係穀牛,穀牛唔單止鍾意蛀食米,仲會蛀食其他乾粉麵米粉類,生粉類,餅乾類藥材類乾糧的....一定要檢查所有乾糧食物~
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

洋房

crshk 發表於 17-8-11 10:24
榖牛……

ohhhh 係呀係呀係咁架
咁都好d,多謝你呀!嚇餐飽

男爵府

國民生產總值:6970

BKXmas勳章

jacjachid 發表於 17-8-11 16:21
ohhhh 係呀係呀係咁架
咁都好d,多謝你呀!嚇餐飽

Welcome

洋房

wai129wai 發表於 17-8-11 11:11
通常响米嗰度見倒佢

icic.....thanks a lot
因為未見過....成晚坐唔安食唔落

洋房

wong2323 發表於 17-8-11 15:58
係穀牛,穀牛唔單止鍾意蛀食米,仲會蛀食其他乾粉麵米粉類,生粉類,餅乾類藥材類乾糧的....一定要檢查所有乾糧 ...

多謝你呀!
米缸入面無,不過大清潔左,可能係有包喬物面放得唔好,由廚房出左廳 (開放式廚房)

真係好擔心,以後會小心(ง •_•)ง

複式洋房

國民生產總值:346

BKXmas勳章

jacjachid 發表於 17-8-11 16:26
多謝你呀!
米缸入面無,不過大清潔左,可能係有包喬物面放得唔好,由廚房出左廳 (開放式廚房)

搵倒邊度出嚟就好喇^^

洋房

回覆樓主:

對不起,想再請教下,
今朝番工前用綠水徹底清潔地面
剛回到家發現佢地下有幾隻屍體,
有的向上發展,有的同入左房

米缸同放乾糧既地方都chk過哂,無佢地既縱影
我地從來嚴禁係房食嘢,但見到有少量係床頭板同牆空隙,吸塵機又入唔到,可以點?
用蟻粉?
煙霧殺蟲劑?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎