醫護健康

跳至
[過敏] 鼻敏感點搞  

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

Chimingwong 發表於 17-9-8 14:29
食奇異果

有用嗎? 我仔也是嚴重,但是他老是懶的噴鼻
生日月, 開心過

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

雞比媽 發表於 17-8-11 11:38
由細到大都鼻敏感,打黑痴打到鼻都甩,睇中醫都唔見有效
我最怕係會遺傳比阿b,如果我有鼻敏感佢係咪一出世都 ...

我又係鼻敏感好嚴重,呢排轉天氣要日日食敏感藥

複式洋房

我都鼻敏感比較嚴重的,有做開運動都係咁,之前有做天灸,做左1年幾2年好好多,但前幾個月夏天做完先成日打風,空氣污染,搞到又嚴重返,黎緊今個月尾又會再做,不過有左期間係唔做得架

大宅

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆 littlevichan 的帖子

天灸有用啊?甘我都試下先,Thanks!

複式洋房

天灸係會舒緩到,不過唔係人人岩做,要睇左中醫先。聽講鼻敏感好難斷尾,亦都聽講過生左BB坐月坐得好會斷到尾,唔知係咪真?

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我細佬有嚴重鼻敏感, 食左幾年蜂膠好左...不過好貴.....

大宅

減齡達人勳章 食得好勳章 親子王國15週年勳章

洗下鼻,開空氣淸新機。床單被套用熱水洗先殺菌。另外,再加強身體抵抗力。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kcm 發表於 17-12-4 09:38
我又係鼻敏感好嚴重,呢排轉天氣要日日食敏感藥
me too...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlevichan 發表於 17-12-4 09:57
我都鼻敏感比較嚴重的,有做開運動都係咁,之前有做天灸,做左1年幾2年好好多,但前幾個月夏天做完先成日打 ...
我今年第一次做天灸, 希望有幫助

大宅

牛年勳章

FoodPanda 發表於 17-10-2 00:11
每星期做3-5次20分鐘帶氧運動加每日一湯匙Manuka Honey , 持續2-3個月,情況有改善。
...

請問蜜糖有冇話幾多+的,見佢有好多款。謝謝

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

洗鼻

大宅

回覆樓主:

認同,唯有洗鼻

大宅

美好大世界2017勳章

食奇異果 , 有用嗎?

大宅

不離不棄 發表於 17-12-4 16:55
請問蜜糖有冇話幾多+的,見佢有好多款。謝謝

我食開15+ UMF

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆 雞比媽 的帖子

我仔都有,吾知係吾無傳自我度,但我飲澳洲那隻M字頭蜜糖水飲著半年好著,我日日晚上訓前一杯,半年後無事,吾知關吾關事

大宅

親子王國15週年勳章

最主要清塵,勤洗窗簾,床單,公仔要收埋,我就買左部類似RAINBOW吸同過濾空氣

子爵府

回覆 sindy0327 的帖子

咳就work, 但鼻敏感好像效果普通.

大宅

BB防敏心得分享勳章

回覆 ncls 的帖子

大宅

BB防敏心得分享勳章

回覆 georgechu 的帖子

洋房

我同事介紹食MGO

麥蘆卡混合蜂蜜

,對鼻敏感有幫助,但都係因人而異,試下無妨

首頁

尾頁