用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

婆媳關係 今日: 25|主題: 25259

針無兩頭利

侯爵府

國民生產總值:20345

BKXmas勳章

針無兩頭利,你選擇了上班的女人,你得接受她顧不上家。你選擇顧家的女人,你得接受她的不賺錢 。你選擇了聽話的女人,你得接受她的依賴不獨立。你選擇了勇敢的女人,你得接受她的固執有主見。你選擇了漂亮的女人,你就要接受她的消費 。你選擇了能幹的女人,你就得接受她的霸道和不講理。 十全十美的女人只有在夢裡。

(唔知點解,尼段野,除左俾老公睇,我覺得都應該要俾99睇!!)

王國熱話
荔枝角童裝開倉
課室classroom補充練習開倉
德國寶開倉 灣仔 (10月8至29日)
光榮結業 一件不留 劈價速銷

子爵府

國民生產總值:11096

BKXmas勳章

回覆樓主:

針無兩頭利,
你個仔選擇了上班的女人,你得接受新抱顧不上家。
你個仔選擇顧家的女人,你得接受新抱的不賺錢 。
你個仔選擇了聽話的女人,你得接受新抱的依賴不獨立。
你個仔選擇了勇敢的女人,你得接受新抱的固執有主見。
你個仔選擇了漂亮的女人,你就要接受新抱的消費 。
你個仔選擇了能幹的女人,你就得接受新抱的霸道和不講理。

十全十美的新抱只有在夢裡。甘

現今世代從來自有老公選擇老婆,
冇99有權選擇新抱,反之亦是。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

國民生產總值:13948

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BKXmas勳章

99或是C6希望找到的女人:能上班賺錢的女人,同時又要顧家。又要聽話又要獨立,又要漂亮又要不愛花錢,又要秀外慧中,又要持家有道,又要賢良淑德又要獨立自主。

燉蛋媽媽    發表於 17-8-11 16:03

侯爵府

BKXmas勳章

0030 發表於 17-8-11 12:17
99或是C6希望找到的女人:能上班賺錢的女人,同時又要顧家。又要聽話又要獨立,又要漂亮又要不愛 ...

對!

侯爵府

BKXmas勳章

Huuu 發表於 17-8-11 12:08
針無兩頭利,
你個仔選擇了上班的女人,你得接受新抱顧不上家。
你個仔選擇顧家的女人,你得接受新抱的不賺 ...

我99絕對係想要個夢中的新抱!

子爵府

BKXmas勳章

做個靚太 發表於 17-8-11 12:40

甘要帶埋嫁妝嫁入佢家門,而且可以帶挈99有得共享女家財產。

(當初我臨入門前,我99暗示問我父親留幾多俾我,直接問有冇層樓帶黎嫁有咩嫁妝金器)離譜
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

BKXmas勳章

Huuu 發表於 17-8-11 12:45

(當初我臨入門前,我99暗示問我父親留幾多 ...

睇你99,又係想要個夢中的新抱!

珍珠宮

國民生產總值:46267

2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Huuu 發表於 17-8-11 12:45

(當初我臨入門前,我99暗示問我父親留幾多 ...
唉, 你99咁都講得出.

伯爵府

國民生產總值:17251

BKXmas勳章

做個靚太 發表於 17-8-11 12:40

最慘天下的99都是雙重標準。

伯爵府

國民生產總值:18264

BKXmas勳章

咁夠有外父母要求一個完美既女婿囉

子爵府

國民生產總值:14843

BKXmas勳章

做個靚太 發表於 17-8-11 12:49
睇你99,又係想要個夢中的新抱!

至慘果d極品奶奶係唔會覺得夢中先有咁既新抱~~~~

佢地只會話係你唔夠好~~係你有問題姐~~~

你同佢講針無兩頭利~~~佢同你講佢見過呀邊個邊個個新抱幾頭利添呀~~~

大宅

國民生產總值:4608

BKXmas勳章

回覆 anna59 的帖子

比較少見
外父外母多數對女"細"無甘MIND

子爵府

BKXmas勳章

美菲絲 發表於 17-8-11 16:26
至慘果d極品奶奶係唔會覺得夢中先有咁既新抱~~~~

佢地只會話係你唔夠好~~係你有問題姐~~~

新抱多數只放係心,唔會擺出黎,始終長幼有序,唔怕俾人話咩!?

但一定多數99會主動挑釁先,因為佢覺得自己夠輩份大晒,咩都有權破口大罵新抱的‘’’不是‘’

別墅

國民生產總值:511

BKXmas勳章

針無兩頭利...非常同意

別墅

國民生產總值:805

99或是C6希望找到的女人:能上班賺錢的女人,同時又要顧家。又要聽話又要獨立,又要漂亮又要不愛 ...

最好夜晚幫99洗埋腳先訓

子爵府

國民生產總值:14843

BKXmas勳章

Huuu 發表於 17-8-11 16:42
新抱多數只放係心,唔會擺出黎,始終長幼有序,唔怕俾人話咩!?

但一定多數99會主動挑釁先,因為佢覺得 ...

冇計啦~~~~要玩權力遊戲~~~~人家太后黎架麻~~~鐘意講乜咪講乜~~~鐘意做乜咪做乜~~~幾時到你依d下等宮女出聲(係佢眼中你連妃儐都唔係~~)

別墅

國民生產總值:799

BKXmas勳章

hkgra 發表於 17-8-11 16:36
回覆 anna59 的帖子

比較少見

我諗大部分外父母只想女婿對自己女兒好就已心滿意足了!

子爵府

國民生產總值:13948

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BKXmas勳章

回覆 chanlouisa 的帖子

同意~

大宅

國民生產總值:4970

BKXmas勳章

做個靚太 發表於 17-8-11 11:51
針無兩頭利,你選擇了上班的女人,你得接受她顧不上家。你選擇顧家的女人,你得接受她的不賺錢 。你選擇了 ...

認同,人都係冇可能十全十美

複式洋房

國民生產總值:377

BKXmas勳章

靚過姑仔/瘦過姑仔都有罪的!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎