用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 97|主題: 131266

[泰國] 芭堤雅曼谷分享

子爵府

國民生產總值:10317

BKXmas勳章

芭堤雅曼谷9日8夜回來

臨時想去旅行,6月先買機票,用skyscanner 搵機票, 撘EK,夜去午返,實際玩7日

第一次搭EK, 非常好, 小朋友好鐘意, 有自己電視, 有禮物又有兒童餐

午夜到機場, 住Thong Ta Resort And Spa, Bangkok, $21x 包機場接&早餐兩份, 訓一晚OK

第二朝包私家車去芭堤雅酒店,炳嫂1400THB
兩個鐘到Cape Dara Resort, 房有浴缸,露台,海景,包早餐$8xx,酒店多外國人,韓國人, 早餐都OK,可以對住海食,
早餐無收小朋友費用

之後住Mercure Pattaya Ocean, 因為泳池有滑梯, 房間細, 包早餐$450,都好抵, 呢度多大6人,香港人,黑人
早餐無收小朋友費用

市內多數搭雙條,上車10THB,細個既無比$,佢都無計
搭過一次GRAP,方便,不過唔係好平

返曼谷臨出門先搵車,的士1100THB,平過其他
返曼谷塞車,3個幾鐘先到

預左兩日早出晚歸,所以搵左間平,無早餐既旅館 Patumwan House
$38x, siam區,近BTS, 方便,房間大

之後住 [email protected] Design Hotel , 都方便,房間都OK,浴缸大,包早餐$62x, (包兩個小童) 抵! 不過早餐好少野食

回港去機埸,本來Call Grap,不過塞車未到,酒店門口的士400THB,即走(仲平D)

今次訂酒店分別經Expedia, Agoda, 永安app訂,完全無問題

王國熱話
去主題樂園玩都會同人嗌交,好掃興!
welcome beach 露營車
想慶祝生日, 住長洲華威定係黃金海岸酒店...
想book 長洲華威酒店,邊度會最平?

子爵府

BKXmas勳章

芭堤雅按摩有間Saxxxx,周圍都有分店,平,好,日日都去
曼谷有間LEK按摩, 就一般

翟都翟D野真係平, 見啱就好買, 之後好難遇返
Asiatique 搭摩天輪真係貴左D, under 120cm, 250THB, 成人400THB
買野總類唔多,食野貴少少,可以唔去

商場:
芭堤雅 - Mike 已經好少人去,不過我買到要搵的底底(少人去,仲有貨)
Centra Marina 有室內兒童遊樂場, Big C, food court 都OK, 平
Royal Garden Mall, 海景food court, 好貴, 所以無乜人,呢個場可以唔去
Central Festival, 大, 名牌多

曼谷 - MBK,地道,多小店
Siam paragon,多名店, 超市, 餐廳
Siam Centre多本地設計品牌
Siam discover,大品牌,較高價
Siam square one,小店多

水晶宮

國民生產總值:58893

2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

國民生產總值:2592

BKXmas勳章

coldmilktea 發表於 17-8-11 12:13
芭堤雅曼谷9日8夜回來

臨時想去旅行,6月先買機票,用skyscanner 搵機票, 撘EK,夜去午返,實際玩7日

來回程過關多人嘛?用咗幾多時間?

子爵府

BKXmas勳章

過關都人多,一小時左右

wcpcelia    發表於 17-8-12 20:33

子爵府

國民生產總值:13019

BKXmas勳章

coldmilktea 發表於 17-8-11 12:39
芭堤雅按摩有間Saxxxx,周圍都有分店,平,好,日日都去
曼谷有間LEK按摩, 就一般

請問芭堤雅按摩嗰間嘢叫咩名,可否pm我呢如唔方便在此開名。
謝謝你先~

男爵府

國民生產總值:8345

BKXmas勳章

回覆樓主

樓主,你午夜到機場住(emoji)間酒店係咪咁夜都有車去接你?同埋離機場幾遠

子爵府

BKXmas勳章

rachie 發表於 17-8-13 08:37
樓主,你午夜到機場住(emoji)間酒店係咪咁夜都有車去接你?同埋離機場幾遠
...
24小時在機場有個固定位置等的,上車計,10分鐘內車程

別墅

國民生產總值:915

BKXmas勳章

回覆 coldmilktea 的帖子

樓主,請問你小朋友幾歲?
黎緊想帶2個小朋友 (6歲,1歲) 去PATTAYA (o岩o岩先去完曼谷,上左癮) 7日

打算頭3日2夜住Centara Grand Mirage Beach Resort Pattaya
之後住第2間,仲未決定到住邊間

想問下:
1) [email protected]係咪真係好方便,附近會唔會好雜,夜晚會唔會好嘈
房間乾淨企理嘛?

2) Mercure Pattaya Ocean,請問你係住咩房型?

Thanks

複式洋房

國民生產總值:224

BKXmas勳章

請問去Cartoon network, 除左包車, call 咩車先有洒店來回接送,? Whatsapp 炳嫂, 又吾覆.

水晶宮

國民生產總值:53512

熱血金章 BKXmas勳章

wingwing2004 發表於 17-8-14 17:11
請問去Cartoon network, 除左包車, call 咩車先有洒店來回接送,? Whatsapp 炳嫂, 又吾覆. ...

炳嫂未必有做水上樂園,我上次去就無嘞

水晶宮

國民生產總值:53512

熱血金章 BKXmas勳章

coldmilktea 發表於 17-8-11 12:13
芭堤雅曼谷9日8夜回來

芭堤雅間ocean,早餐無收錢可能係好彩,我上次去,隔離枱要收呀,個阿媽仲係度鬧個仔,真陰功

子爵府

BKXmas勳章

吳董 發表於 17-8-14 15:44
回覆 coldmilktea 的帖子

樓主,請問你小朋友幾歲?
1)[email protected]都方便,唔雜,唔嘈,房間OK,唔太細
2)最普遍的雙床房

男爵府

國民生產總值:8345

BKXmas勳章

回覆樓主

樓主,我係Agoda 搵到間 Thong Ta Resort Suvarnabhumi, 係咪呢間?

別墅

BKXmas勳章

coldmilktea 發表於 17-8-14 22:02
1)[email protected]都方便,唔雜,唔嘈,房間OK,唔太細
2)最普遍的雙床房

thank you

別墅

BKXmas勳章

coldmilktea 發表於 17-8-14 22:02
2)最普遍的雙床房

1歲小朋友都啱住[email protected]嘛?

大宅

國民生產總值:2391

BKXmas勳章

wingwing2004 發表於 17-8-14 17:11
請問去Cartoon network, 除左包車, call 咩車先有洒店來回接送,? Whatsapp 炳嫂, 又吾覆. ...

用grab 好方便

子爵府

BKXmas勳章

rachie 發表於 17-8-16 20:50
樓主,我係Agoda 搵到間 Thong Ta Resort Suvarnabhumi, 係咪呢間?
Yes

公爵府

國民生產總值:27385

BKXmas勳章

回覆樓主:

https://youtu.be/jzoqJtgEbms

打風放假得閒,又搞咗條片!!!
[條片內D相已經是2年前,不過是近排才學識整片,upload 上 youtube!]
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

男爵府

國民生產總值:6760

BKXmas勳章

可以搵炳仔,快覆d
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎