用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
15oC.54%

義工

婆媳關係 今日: 92|主題: 25397

跳至
受婆媳問題影響 先上黎bk呻

子爵府

國民生產總值:11978

BKXmas勳章

有時我見到唔合意見,最多睇完就算。
都唔明總是有幾位 追住唔放。

受婆媳問題影響 先上黎bk呻
我都想遇到個正正常常的奶奶

女人為何難為女人……

王國熱話
接尾字接龍
四字接龍 接任何一字(同音都得)PART 2
數字接龍
十三字接龍有無人玩

侯爵府

國民生產總值:21348

BKXmas勳章

回覆樓主:

早戈排先有jm開po,話有某幾個jm專門追擊新抱,之後追擊jm就出現啦~仲追擊到公海,笑到我呢~

珍珠宮

國民生產總值:46503

2017勳章 BKXmas勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

做個靚太 發表於 17-8-11 12:51
早戈排先有jm開po,話有某幾個jm專門追擊新抱,之後追擊jm就出現啦~仲追擊到公海,笑到我呢~
...
真係有D咁啲人?!好無s聊JEL

子爵府

BKXmas勳章

回覆樓主:

我已經開始in the target……

我開post呻就係想知其他人的奶奶係唔係甘,
或 尋求其他jm找個婉轉方法處理掉 我99‘’經常‘’對我做的女人檯底暗鬥,

點知一比較之下我奶奶做的行為往往成為爆post文,被hit上最頂,唉…

但唔好回應係- 人身攻擊 ,或 起舊文再加鹽加醋。我只係想呻,唔想起戰火。

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

國民生產總值:23928

BKXmas勳章

回覆樓主:

被99搞其實真係好慘
因為99退休得閒
又多野諗
做錯野又唔鬧得

老公都怕咗佢
d老而不真係好乞人憎
受過既先會明

同好多人呻都無用
係要志同道合的受害者先明

美菲絲    發表於 17-8-11 16:12

複式洋房

國民生產總值:340

BKXmas勳章

namnamnamlolo 發表於 17-8-11 14:48
被99搞其實真係好慘
因為99退休得閒
又多野諗

好明白 真是好難受 我返工前放女女去奶奶家 放工接回女女
每日都受氣 講埋好難聽說話
說 貪錢 返工 我前排 驗到腎有事
說 有錢冇命享 賺埋d錢都比曬醫生

美菲絲    發表於 17-8-11 16:13

侯爵府

國民生產總值:23928

BKXmas勳章

hauningchoi 發表於 17-8-11 15:26
說 貪錢 返工 我前排 ...

就係無本事唔洗靠人
我個賤99又係咁
好想快d大個
小朋友自己返學放學
唔洗見d衰人

複式洋房

BKXmas勳章

namnamnamlolo 發表於 17-8-11 15:30
就係無本事唔洗靠人
我個賤99又係咁
好想快d大個

好辛苦 我忍了快3年 我老公每次都說 叫我當冇聽到 上星期 我崩潰了 狂哭 想自殺

大宅

國民生產總值:4119

BKXmas勳章

做個靚太 發表於 17-8-11 12:51
...

我睇過呀

子爵府

BKXmas勳章

namnamnamlolo 發表於 17-8-11 14:48
被99搞其實真係好慘
因為99退休得閒
又多野諗

我都好想唔在意佢,都想諗開d

可是每次每99每次都係女人暗地裡檯底鬥女人,笑住黎同妳對 對著幹
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

BKXmas勳章

章魚妹妹 發表於 17-8-11 15:41
我睇過呀

你估到邊幾位?我睇得出有幾個係借屍還魂,因為文筆冇變,以前都係婆媳常客 都有講佢奶奶野,後來可能生左兒後觀點一百八十度變。

大宅

BKXmas勳章

Huuu 發表於 17-8-11 15:50
你估到邊幾位?我睇得出有幾個係借屍還魂,因為文筆冇變,以前都係婆媳常客 都有講佢奶奶野,後來可能生左 ...

知呀,來來去去果幾個,我留言多少出post,留言都中槍,何況出post果個呢,所以都費事應佢地,分分鐘同一個人嚟,理鬼佢,39547,可能佢生活都好唔開心搵人發洩岩岩見到你囉,呢度係小社區嚟,咩人都有,唔通係街撞到個癲既又同佢癲咩,寬恕佢!

子爵府

BKXmas勳章

章魚妹妹 發表於 17-8-11 15:56
知呀,來來去去果幾個,我留言多少出post,留言都中槍,何況出post果個呢,所以都費事應佢地,分分鐘同一 ...

今次回 “乜你冇仔生咩?”’

唔係當初單純諗住孝順要幫99還銀行信用卡min pay,我都唔想甘遲先計劃生bb

大宅

BKXmas勳章

Huuu 發表於 17-8-11 16:04
今次回 “乜你冇仔生咩?”’

咩post?咁你點回佢?

子爵府

BKXmas勳章

章魚妹妹 發表於 17-8-11 16:06
咩post?咁你點回佢?

我冇咩回,我都唔想同佢吵,
不過有幾位幫開奶奶的,出左黎同佢一唱一和

講還講唔洗甘罵人“冇仔生”,又鬧“收下你把口”

子爵府

國民生產總值:14845

BKXmas勳章

hauningchoi 發表於 17-8-11 15:26
說 貪錢 返工 我前排 ...

佢係唔鐘意你既就乜都有得講架啦~~~

返工又話你好掛住返工唔湊仔~~~到你辭左份工湊仔又話你湊個小朋友有幾難/有幾辛苦~~~洗湊足全日咩~~好唔去返工架啦~~~~

複式洋房

BKXmas勳章

美菲絲 發表於 17-8-11 16:18
佢係唔鐘意你既就乜都有得講架啦~~~

返工又話你好掛住返工唔湊仔~~~到你辭左份工湊仔又話你湊個小朋友有 ...

對...自問自己都算係咁
平時常買生果 送禮 比錢
換來是 說 生果 難食 五甜
送燕窩 是說 食燕窩會生林巴癌
咩都會話

美菲絲    發表於 17-8-11 16:38

大宅

國民生產總值:4689

BKXmas勳章

大家都只係上黎呻下
唔岩聽咪算囉,唔洗針住人既

美菲絲    發表於 17-8-11 16:46

別墅

國民生產總值:699

BKXmas勳章

最近我家俾家中最老鬧到係無個好...我媽問佢有咩唔好, 佢又講唔出咼...
唉...咩關係都可引發發無謂衝突

子爵府

國民生產總值:14845

BKXmas勳章

hauningchoi 發表於 17-8-11 16:28
對...自問自己都算係咁
平時常買生果 送禮 比錢
換來是 說 生果 難食 五甜

係呀~~~做乜都係錯~~~所以我依家乜都唔做~~~過時過節只問老公要唔要買野~~要買既買乜野~~~唔會再自己出主意去浪費時間心血去諗送乜俾奶奶~~~費時俾佢彈三彈四時頂住條氣~~~

我老公依家都俾奶奶彈到炆炆地~~~買乜去都有野講~~~我又衰既~~~我次次都等奶奶彈到七情上面時先話係跟老公意思買~~~奶奶想收都收唔返~~~

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎