用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

湊B百科 今日: 4|主題: 1709

bb唔肯訓低換片

複式洋房

國民生產總值:204

一放低bb, 佢就要坐起身/ 周圍爬, 格硬按實佢訓低換片就喊, 用玩具引佢訓低無用, 一個人好難換片, 要兩個人夾手夾腳先換到, 攪到好似打架咁. 大家有無試過咁?

王國熱話
有冇人去過深水埗電腦節呀?
忘記wifi密碼
家用 NAS
★☆ 機照打,水照吹 ☆★

男爵府

國民生產總值:6314

認識瑞士牛牛第二回 BKXmas勳章

回覆 Yellow_Bean 的帖子

我的大孖跟你的bb一樣,不肯瞓低换片,要2個人才能換片,有時會改用學習褲,情況會好D

大宅

國民生產總值:1240

BKXmas勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Yellow_Bean 發表於 17-8-11 15:02
一放低bb, 佢就要坐起身/ 周圍爬, 格硬按實佢訓低換片就喊, 用玩具引佢訓低無用, 一個人好難換片, 要兩個人 ...

Same here我女九個月大,已經唔鍾意瞓喺度換片成個月,尤其換屎片掙扎到不得了,聽人講大個啲、董事啲就明白換片令佢舒服啲,就唔會再掙扎

大宅

國民生產總值:1824

BKXmas勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

用學習褲

複式洋房

國民生產總值:494

BKXmas勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
一放低bb, 佢就要坐起身/ 周圍爬, 格硬按實佢訓低換片就喊, 用玩具引佢訓低無用, 一個人好難換片, 要兩個人 ...

Same here! 要兩個人先掂,一個人係頭上面玩具或其他野引佢注意

複式洋房

國民生產總值:469

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主

Same here
次次換片好似打仗咁
所以我轉左用學習褲

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
呢幾日我試用學習褲, bb 又爬又企但都算順利著到褲. 不過有個白痴問題(大家唔好笑我)... 請問有便便時應該點除褲? bb郁來郁去, 就咁除怕便便跌出黎, 又怕bb隻腳踩到便便, 結果又係要兩個人先換到.

大宅

國民生產總值:2342

想生BB熱投 BKXmas勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
回覆 Yellow_Bean 的帖子

學習褲係左右兩邊撕開,唔洗好似褲咁除

侯爵府

國民生產總值:23904

BKXmas勳章

發表於 前天 09:58 |顯示全部帖子

咁佢大個仔喇,識爬識起身,梗係難搞啲嘅

複式洋房

發表於 前天 16:58 |顯示全部帖子
原來學習褲兩邊係撕得爛?! 我唔見兩邊有貼口位, 所以無試過撕, 等我仲用剪刀剪開條褲
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎