1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

一放低bb, 佢就要坐起身/ 周圍爬, 格硬按實佢訓低換片就喊, 用玩具引佢訓低無用, 一個人好難換片, 要兩個人夾手夾腳先換到, 攪到好似打架咁. 大家有無試過咁?

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 Yellow_Bean 的帖子

我的大孖跟你的bb一樣,不肯瞓低换片,要2個人才能換片,有時會改用學習褲,情況會好D

大宅

Yellow_Bean 發表於 17-8-11 15:02
一放低bb, 佢就要坐起身/ 周圍爬, 格硬按實佢訓低換片就喊, 用玩具引佢訓低無用, 一個人好難換片, 要兩個人 ...

Same here我女九個月大,已經唔鍾意瞓喺度換片成個月,尤其換屎片掙扎到不得了,聽人講大個啲、董事啲就明白換片令佢舒服啲,就唔會再掙扎

大宅

回覆樓主:

用學習褲

別墅

一放低bb, 佢就要坐起身/ 周圍爬, 格硬按實佢訓低換片就喊, 用玩具引佢訓低無用, 一個人好難換片, 要兩個人 ...

Same here! 要兩個人先掂,一個人係頭上面玩具或其他野引佢注意

別墅

回覆樓主

Same here
次次換片好似打仗咁
所以我轉左用學習褲

別墅

呢幾日我試用學習褲, bb 又爬又企但都算順利著到褲. 不過有個白痴問題(大家唔好笑我)... 請問有便便時應該點除褲? bb郁來郁去, 就咁除怕便便跌出黎, 又怕bb隻腳踩到便便, 結果又係要兩個人先換到.

大宅

想生BB熱投

回覆 Yellow_Bean 的帖子

學習褲係左右兩邊撕開,唔洗好似褲咁除

公爵府

咁佢大個仔喇,識爬識起身,梗係難搞啲嘅

別墅

原來學習褲兩邊係撕得爛?! 我唔見兩邊有貼口位, 所以無試過撕, 等我仲用剪刀剪開條褲

大宅

Yellow_Bean 發表於 17-8-17 16:58
原來學習褲兩邊係撕得爛?! 我唔見兩邊有貼口位, 所以無試過撕, 等我仲用剪刀剪開條褲 ...

應該就咁撕就會爛。

係過度期嚟㗎,我個仔有一排都係咁,其實直到宜家(2歲啦),佢一係街就唔願意瞓換片個塊版,一完要企,所以出街一定用學習褲,由佢企係到換,如果咁好彩痾咗poo就叫佢扶住我膊頭,我抽起佢一隻腳抹patpat

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

回覆樓主

用學習褲,一拉就係

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

學習褲仔

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

如果舊裝huggies褲仔有得貼,其他褲仔只可跟佢個邊meet...都易meet

但學習褲承受唔多尿同屎
要密d換

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

用學習褲

別墅

回覆樓主:

有時企喺度換

首頁

尾頁

跳至