自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

侯爵府

tttt709394 發表於 17-8-12 01:12
有興趣想知邊度淘?我想改下衫同窗簾咁咋!

爬文,第3頁有link

侯爵府

第4頁先啱

大宅

豌豆花 發表於 17-8-11 21:03
咩車呀?係咪底線芯掉轉咗?金屬底線心有底面的

Janome衣車
我跟過好多youtube video做法,搞掂之後條線唔係飛左出黎,就係車兩下又冇左條線
有冇教學?

伯爵府

我好多年前買,所以只能找到近似的。須留意,這是迷你機,車大幅布料不算太合適。
https://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?spm=a230r.1.14.54.ebb2eb2awIZPS&id=555116896757&ns=1&abbucket=11#detail

男爵府

babyf 發表於 17-8-12 01:43
我好多年前買,所以只能找到近似的。須留意,這是迷你機,車大幅布料不算太合適。
https://m.intl.taobao. ...

Thx

男爵府

唔該晒!兩部我都會睇下!

子爵府

babyf 發表於 17-8-11 21:45
我之前都淘咗部輕便衣車,幾十蚊人仔,牛仔褲腳都車到,主要用來改長短和把不稱身舊衣,重新剪裁和拼貼出自 ...

可以比條link嗎?thx

子爵府

babyf 發表於 17-8-12 01:43
https://m.intl.taobao. ...

哦,這款我十幾年前買左,都用左十年架。改衭腳,車枕頭袋,都幾好用。

侯爵府

士多啤梨熊 發表於 17-8-12 01:20
Janome衣車
我跟過好多youtube video做法,搞掂之後條線唔係飛左出黎,就係車兩下又冇左條線:ig ...

啱啱上淘寶睇咗,你部貴嘢wor
不過我都係唔識教你整[/smiley

象牙宮

morikawa 發表於 17-8-11 22:47
我好想學點用衣車,不過我好蠢,應該學唔識
而家係淘寶買都有DVD 介紹基本用法架,係香港買有堂上,網上都有好多教學,
我買果部係Aeon 長期有亞姐,唔識打去或去問佢都會教,而家好方便,睇你想唔想學,

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

象牙宮

士多啤梨熊 發表於 17-8-12 01:20
Janome衣車
我跟過好多youtube video做法,搞掂之後條線唔係飛左出黎,就係車兩下又冇左條線:ig ...
我係呢個牌子,試下拆下面底線果組出來,落小小油,跟機有的,再裝返就無事,入底線一定要拉入梭芯塊彈簧片,唔係條線食唔實架。說明書有較,而唔識Aeon 問亞姐教你。

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

樓主好叻

大宅

mercurycc 發表於 17-8-12 09:48
而家係淘寶買都有DVD 介紹基本用法架,係香港買有堂上,網上都有好多教學,
我買果部係Aeon 長期有亞姐,唔識打 ...

想,咁我去搵下方法學,謝謝你

象牙宮

morikawa 發表於 17-8-12 10:30
想,咁我去搵下方法學,謝謝你
唔好客氣!
朋友係工聯會學左幾堂而家識車裙啦!

有心學一定得架。

大宅

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

miuling814 發表於 17-8-11 15:26
之前淘咗部Brother,依家得閒就可以車下嘢,改下衫褲
之前喺大陸買咗一大堆布同輔料先幾百蚊,有排車啦:hap ...

男爵府

請問除咗工聯會,仲有冇地方可以學呢?
我買咗部brother 衣車,但我完全唔識用,去工聯會學,但教得太快,同學都有基本車衫認識,我完全跟唔到

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

首頁
34567...10

尾頁

跳至