用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

想生BB 今日: 220|主題: 93065

12/8 DD驗左2條線,不過腹痛

洋房

國民生產總值:49

BKXmas勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
聽日DD..驗到2條線,但呢2日個肚有時戚住戚住咁痛/少少抽蓄痛,有人知道發生咩事嗎?會唔會危險?

別墅

國民生產總值:511

BKXmas勳章

回覆樓主:

我前幾日係到問完,jm們話正常架,我仲會好似攪肚咁痛,又有好多疪

別墅

國民生產總值:511

BKXmas勳章

ceci.w 發表於 17-8-11 15:31
聽日DD..驗到2條線,但呢2日個肚有時戚住戚住咁痛/少少抽蓄痛,有人知道發生咩事嗎?會唔會危險?
...

正常架 因為要擴大個子宮俾bb訓

複式洋房

國民生產總值:127

BKXmas勳章

Congrats ah
沾好孕

子爵府

國民生產總值:12189

BKXmas勳章

多休息

男爵府

國民生產總值:6270

BKXmas勳章

ceci.w 發表於 17-8-11 15:31
...

懷孕時有谷m feel,戚戚吓係正常的

別墅

國民生產總值:670

BKXmas勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

恭喜 沾好孕

民房

國民生產總值:18

回覆樓主:

我都係12/8 驗到兩條線呀
呢兩日開始覺得痛

複式洋房

國民生產總值:101

rabbitboyboy 發表於 17-8-11 17:02
懷孕時有谷m feel,戚戚吓係正常的

未到DD係咪都會check 到??早3日check 到嗎??紅d 又會有咩反應??

男爵府

國民生產總值:6270

BKXmas勳章

siuching622 發表於 17-8-13 13:57
未到DD係咪都會check 到??早3日check 到嗎??紅d 又會有咩反應??

視乎驗孕棒的敏感度。
有些驗孕棒敏感度較高 ,例如 clearblue 聲稱可於dd前數天驗到,綠d相較之下敏感度就低啲,可能到dd果日先得個控。

至於紅d, 因其對LH及HCG均有反應,因此如果中咗,紅啲會在dd前幾日開始有淺線並逐日加深。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎