用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 7196|主題: 921443

餅卡婆之前上電視,後面班死士......

水晶宮

國民生產總值:72782

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BKXmas勳章

其實係咪校公? 見佢咁人強馬壯,但好似企後面嗰啲唔似老師同教育團隊。。。

伯爵府

國民生產總值:16305

kc_01k 發表於 17-8-11 20:34
其實係咪校公? 見佢咁人強馬壯,但好似企後面嗰啲唔似老師同教育團隊。。。
...

班死士好勇,金翅陪壯鳥!
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

子爵府

國民生產總值:13014

雞年勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

死士
好貼切。
我都覺得似校工,同埋似一係被逼,一係有痛腳俾人揸手

子爵府

國民生產總值:13393

BKXmas勳章

pppsze 發表於 17-8-12 00:19
死士
好貼切。
我都覺得似校工,同埋似一係被逼,一係有痛腳俾人揸手

有個搭條毛巾係膊頭, 老師應該唔會咁(emoji)

大宅

國民生產總值:2933

BKXmas勳章

kc_01k 發表於 17-8-11 20:34
...

我都有留意好明顯係校工..個樣仲要超唔自願。

複式洋房

國民生產總值:122

回覆樓主:

後面有3個校工+1位老師

大宅

國民生產總值:3049

BKXmas勳章

回覆樓主:

肥萍隔離個兩個阿伯好似係校董

子爵府

國民生產總值:13918

好媽媽勳章 BKXmas勳章

hs3290 發表於 17-8-12 01:58

肥萍

子爵府

國民生產總值:13918

好媽媽勳章 BKXmas勳章

吹太太 發表於 17-8-12 01:24
後面有3個校工+1位老師

我想問系片段中大聲勞氣地解释印成績表既系邊位? 佢當時企系邊架?

複式洋房

ganggang 發表於 17-8-12 02:09
我想問系片段中大聲勞氣地解释印成績表既系邊位? 佢當時企系邊架?

其實我都唔知,剩係知校長成日叫佢做亞龍,但應該係老師來

複式洋房

hs3290 發表於 17-8-12 01:58

1位校監1位校董,2個都不知所謂

伯爵府

國民生產總值:16420

BKXmas勳章

被揭發以「影子學生」增加學生數目的興德學校,其鄉事派背景令學校更添話題性。《星島日報》翻查資料,發現學校最少七名辦學團體校董具鄉事派背景,部分人過去更牽涉疑霸佔千呎官地,以公帑維修祖堂地,甚至是桃色事件等的風波。

擁千禧校舍裝潢的興德學校,早在一九五四年由屯門泥圍、順風圍及鍾屋村合辦,屬村校背景,其淵源從學校校董成員中可見端倪。根據教育局的法團校董會登記冊,興德學校共有九名辦學團體校董,六人均具鄉事背景,其中陶偉平及陶滿權是現屆泥圍村長;校監鍾佳榮則是鍾屋村的前村長,鍾健康及鍾惠庭則為現任村長,梁松興則是順風圍村長。此外,由法團校董會根據章程委任的獨立校董陶錫源,則身兼屯門區議員及屯門鄉事委員會首副主席。

涉霸官地公帑修祖堂地

根據區議會的利益申報表,陶錫源持有三家公司,其中興沛發展有限公司及俊滔有限公司,申報表的業務性質為「土地發展」,至於另一家名為南安佛堂有限公司,業務性質為「旅遊」。另外,根據公司註冊處的資料,梁松興持有共八家公司,業務包括投資及工程等。

七名具鄉事背景的校董,部分人在過去一度成為新聞人物。其中陶錫源在去年底,被指涉嫌在屯門青磚圍的村屋旁,霸佔了約一千五百平方呎的政府土地,以用作私人花園及有蓋車位,而他直到被下令停止佔用官地時,才申請短期租約。

今年中,他再被揭發過去十年間,涉嫌用一百五十萬元公帑,為陶氏祖堂地興建矮牆、在先人墓穴附近修建牌樓。兩項工程分別在○八年和一三年通過區議會,但其後民政事務總署指,陶錫源當年提交的利益申報表中,並無列出在工程附近有其擁有的土地。

至於另一校董梁松興,則在一四年鄉委會選舉前夕被傳媒拍到,與多名時任屯門鄉事委員會執委疑於越南「尋歡」,時任屯門鄉事委員會主席何君堯回應傳媒查詢時直言略有所聞,而被指是帶團人的劉皇發侄兒劉志誠則承認有團友去夜總會,更說是「各自精采」。

=======================

原來成班校董都好精彩架喎,唔怪得個校長咁啦!
CP Scott: Comment is free, but facts are sacred.

子爵府

國民生產總值:10309

BKXmas勳章

Zenia 發表於 17-8-12 02:55
被揭發以「影子學生」增加學生數目的興德學校,其鄉事派背景令學校更添話題性。《星島日報》翻查資料,發現 ...

烏煙瘴氣。

男爵府

國民生產總值:9235

BKXmas勳章

回覆樓主:

橫點查開,不如查埋班校董,校監有咩問題

公爵府

國民生產總值:25694

BKXmas勳章

回覆樓主:

二字既之曰騎呢

公爵府

國民生產總值:28424

2017勳章 BKXmas勳章

tszchungmama 發表於 17-8-12 00:34
有個搭條毛巾係膊頭, 老師應該唔會咁(emoji)

仲有個阿叔件tee有窿窿, 所以覺得校長騎尼, 無人撐就搵校工求其頂包咁, 但都包埋服裝啦, 做戲做全套

水晶宮

國民生產總值:68442

BKXmas勳章

DonnieBB 發表於 17-8-12 09:06
仲有個阿叔件tee有窿窿, 所以覺得校長騎尼, 無人撐就搵校工求其頂包咁, 但都包埋服裝啦, 做戲做全套
...

餅卡換唔到服裝嘛陰公,或者肥萍早已吃哂d餅毀滅証據

水晶宮

國民生產總值:72782

ac917 發表於 17-8-12 09:18
餅卡換唔到服裝嘛陰公,或者肥萍早已吃哂d餅毀滅証據
想笑死我
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎