嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

預產期11月!係聯合生!可以順產嗎?

大宅

yanice620 發表於 17-8-11 22:59

我係37週順產,我果時係醫生俾我揀順產定開刀

洋房

mlau216 發表於 17-8-17 21:43

可以嗎?孖胎喔!我想順產呀⋯⋯唔知得唔得呢!

大宅

yanice620 發表於 17-8-17 21:44
可以嗎?孖胎喔!我想順產呀⋯⋯唔知得唔得呢!

我果時因為壬辰毒血症,36週入院等到足月37週就即刻催生,個醫生主動問我想唔想試吓順產,因為我當時血壓好高,所以佢仲幫我打埋無痛分娩,佢都有講風險比我知,就係有機會食全餐,但好彩最後順利生產

男爵府

mlau216 發表於 17-8-17 21:55
我果時因為壬辰毒血症,36週入院等到足月37週就即刻催生,個醫生主動問我想唔想試吓順產,因為我當時血壓 ...

請問你邊間醫院生呀?
順產生第二個時仲有力嗎?聽聞第二個用一半力就生到。
成過生產過程幾耐呀?

大宅

c9b 發表於 17-8-18 01:26
請問你邊間醫院生呀?
順產生第二個時仲有力嗎?聽聞第二個用一半力就生到。
成過生產過程幾耐呀?

我喺瑪加烈生,醫生幫我生緊第一個時,姑娘就幫我推第二個(因第二覺未轉頭),到生完第一個之後,第二個就好順利出埋黎,反而生第二個唔使太用力。
我有催生到生完都只係五個鐘,係好好彩!

男爵府

mlau216 發表於 17-8-18 08:23

我喺瑪加烈生,醫生幫我生緊第一個時,姑娘就幫我推第二個 ...

你好利害呀!咁你係足月生嫁?點解要催生嘅?

大宅

c9b 發表於 17-8-18 17:43
你好利害呀!咁你係足月生嫁?點解要催生嘅?

係呀37週生係啱啱足月,因為我36週時出現妊娠毒血,醫生要我即時入院等足月即刻生,因為驚我隨時爆血管,當時我成個人都沖曬血,尤其是下體,連坐都坐唔到,行路又痛

男爵府

我順產,因為此28w穿水,捱了2日,醫生話BB太細,要我自己生。

大宅

yanice620 發表於 17-8-11 06:59

其實順唔順產係睇個別情況,好難一概而論,我本來要開刀,後尾又可以順産。

洋房

csc1016 發表於 17-8-18 22:38
我順產,因為此28w穿水,捱了2日,醫生話BB太細,要我自己生。

我又想問呢!一般孖b係咪都要留院觀察下的

大宅

34週5 第2胎,一早決定如果可以就順產 ,穿水到生左兩小時,第2個只係用一半力就生到 ,加油,順產好快復原

公爵府

csc1016 發表於 17-8-18 22:38

我都是28周生,我個醫生有比我揀開刀定順產
我是順產生了

公爵府

我26周已穿水,但冇見紅冇痛,醫生就比我訓床,希望拖到足月生
最初是揀開刀,點知28周就陣痛,醫生比我再揀,我又揀左順產了

禁止訪問

大宅

我係38週催生順產,係第一胎。生嘅時候先知自己中咗壬辰毒血,血小板太低唔俾用止痛,只係聞笑氣,催生到BBs出生用左4個鐘,不過產后出血多,好虛弱。

大宅

育兒性格勳章

當然可以,我 15年前廣華順產,39週4 要催生,孖 B 6磅,6磅半

洋房

mlau216 發表於 17-8-17 21:43

我當時都係醫生俾我, 最終36w6開刀

首頁

尾頁

跳至