用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
12oC.65%

義工

出埠旅行 今日: 79|主題: 132850

[美加] [分享]紐約機場入境

大宅

國民生產總值:4814

BKXmas勳章

去完番來啦。真係有d大鄉理, 原來纽機場入境持特區護照係自助過海關。個職員問左我地甚麼passport,跟住指左我地去自助區。我地成家企係部自助機前逐本passport入資料, 答問題, 打指模,影相,最後結果ok就打印張收條出來, 行去counter比個職員就ok搞掂;如果結果唔ok,就要拎住張fail既收條重新排另一絛隊見入境關員。

如果係老人家自己用自助機, 真係幾愁下。我兩公婆連埋個女都一齊研究先知點做, 影相最煩,要自已控制位置,影左兩三次先得,其間仲要睇住個细女唔好搞搞震。同機坐隔離有個大陸人被指去自助區, 佢想我地幫佢整但我地都自顧不目叚。
如果正常result ok咁過關真係快同簡單既。

王國熱話
2017-11 城門谷公園
東京之旅
無題
大貓同細貓

大宅

國民生產總值:4283

BKXmas勳章

回覆樓主

都幾好

男爵府

國民生產總值:6945

開心吸收勳章 BKXmas勳章

LA 機場都係, 仲有華藉職員協助, 仲提我老公要除眼鏡影相, 之後關員問幾句簡單問題即可, 入境美國比我想像中易好多. 不過友住美國朋友話有時會CHECK 得好緊.

wcpcelia    發表於 17-8-12 19:10

大宅

BKXmas勳章

Glau 發表於 17-8-12 11:48
LA 機場都係, 仲有華藉職員協助, 仲提我老公要除眼鏡影相, 之後關員問幾句簡單問題即可, 入境美國比我想像 ...

紐約機場我眼見自助區得一個職員協助。
同埋我覺得機場入境後,地方比想像中细同简陋

大宅

國民生產總值:4283

BKXmas勳章

edutm 發表於 17-8-12 13:21
紐約機場我眼見自助區得一個職員協助。
同埋我覺得機場入境後,地方比想像中细同简陋
...
你係咪JFK 入境?

子爵府

國民生產總值:10526

BKXmas勳章

回覆樓主:

咁幾好喎 咁咪唔洗再比人問 佢哋唔係認為人人都想要綠咭咩? 估唔到咁鬆

大宅

BKXmas勳章

ms_maybb 發表於 17-8-12 13:46
你係咪JFK 入境?

Yes, JFK

侯爵府

國民生產總值:22385

BKXmas勳章

KTKTKT5 發表於 17-8-12 14:04
咁幾好喎 咁咪唔洗再比人問 佢哋唔係認為人人都想要綠咭咩? ...

而家美籍嘅人都想棄籍,邊個恨佢張綠咭

珊瑚宮

國民生產總值:105364

笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

謝告知

子爵府

國民生產總值:13577

BKXmas勳章

回覆樓主

請問你住邊間hotel?

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

因為渣車所以我不住NY,住NJ,Hyatt Place. 酒店包早餐都幾正,附近多餐廳,出面有巴士(no.302)直達NY市中心Bus Authority station,都好方便。
不過我地拖住细路唔鍾意人多地方,NY只去了自由神像和中央公園。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎