用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
11oC.48%

義工

自由講場 今日: 462|主題: 944101

跳至
機票(加拿大)  

子爵府

國民生產總值:10656

BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

想問下有無jm 知同一時間飛多倫多點解國泰貴加拿大舫空$5000 咁多?

男爵府

國民生產總值:7357

BKXmas勳章

回覆樓主:

國泰好坐啲,飛機餐亦都好啲。加航真係麻麻。

水晶宮

國民生產總值:62086

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

唔同航空公司唔同價之麻
唔一定一樣價錢的
顧客自己選擇

大宅

國民生產總值:1598

BKXmas勳章

回覆樓主:

坐過Air Canada 未?

子爵府

國民生產總值:11177

BKXmas勳章

回覆 ChingyanPang 的帖子

加航啲食物真係幾難吃,不過加航係Toronto Pearson Airport既大客,佢哋既租地方同用跑道既次數應該多過國泰好多,所以計起上嚟成本應該低過國泰,所以能夠將啲savings轉益消費者。

子爵府

vitatio 發表於 17-8-12 09:28
坐過Air Canada 未?

未坐過,上次返去坐國泰

子爵府

Tuscany 發表於 17-8-12 09:29
回覆 ChingyanPang 的帖子

加航啲食物真係幾難吃,不過加航係Toronto Pearson Airport既大客,佢哋既租地 ...

爭$5000 一個人,真係幾難㨂,因為我一家3 口,爭成$15000

子爵府

國民生產總值:12533

BKXmas勳章

ChingyanPang 發表於 17-8-12 09:08
想問下有無jm 知同一時間飛多倫多點解國泰貴加拿大舫空$5000 咁多?

我坐過cx 和ac 去Toronto. CX 機細,比較迫,半夜的杯麵要叫order. AC 的餐可能無cx 甘好食,但宵夜的杯麵係派餐,不用order. 機都比cx 大,空間比較好。 如果平5000蚊一位,我一定選坐Air Canada.

wcpcelia    發表於 17-8-12 21:50

男爵府

國民生產總值:9769

BKXmas勳章

回覆樓主

$5000 x 1
Then I will choose 加航了

大宅

國民生產總值:4254

BKXmas勳章

加航坐位大D,長途機我寧願坐得舒服少少
食就CX好,但食物你可以買上機食
我次次都坐加航

大宅

國民生產總值:3574

BKXmas勳章

回覆樓主

我坐過好多次air CAN飛toronto,未至於差過cx好多,如差$5000未必選air Can。

子爵府

可樂寶貝 發表於 17-8-12 09:55
加航坐位大D,長途機我寧願坐得舒服少少
食就CX好,但食物你可以買上機食
我次次都坐加航 ...

我未坐過加航所以唔知飛機餐係點

子爵府

cecilau 發表於 17-8-12 09:42
我坐過cx 和ac 去Toronto. CX 機細,比較迫,半夜的杯麵要叫order. AC 的餐可能無cx 甘好食,但宵夜的杯麵 ...

係啦又會差咁遠既個價

水晶宮

國民生產總值:57712

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

差$5000,梗係坐加航啦

翡翠宮

國民生產總值:91940

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章

ChingyanPang 發表於 17-8-12 09:37
爭$5000 一個人,真係幾難㨂,因為我一家3 口,爭成$15000

差 $5000 唔難揀.

加航d 野食唔好食的話, 應該可以一早俾錢訂份好d 既飛機餐? 唔知果d 好唔好食...

省到15k 可能夠錢加一個中途站玩幾日.

你由香港出發, 揀由以香港為基地既機可能會貴d. 飛歐洲都係一樣, cx 機票響我住呢度係平一截, 響香港就係cx 貴d.

男爵府

國民生產總值:8491

BKXmas勳章

回覆樓主

未坐過air Canada, 不過爭成5000 /人,我唔會考瀘cx

侯爵府

國民生產總值:24323

BKXmas勳章

回覆樓主:

差5000 直頭唔駛揀, 佢幫你揀左

子爵府

hiragana 發表於 17-8-12 10:22
差5000 直頭唔駛揀, 佢幫你揀左

子爵府

bosch 發表於 17-8-12 10:14
差 $5000 唔難揀.

加航d 野食唔好食的話, 應該可以一早俾錢訂份好d 既飛機餐? 唔知果d 好唔好食...

唔知可唔可以,我試下問下訂飛機餐

男爵府

國民生產總值:9770

BKXmas勳章

回覆樓主:

我毎次返加拿大都系搭AC,兩個人差幾仟蚊,夠我買手信做人情,我食飽先上机,最多帶盒燒味做snacks,打机打到攰有瞓

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎