自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

ChingyanPang 發表於 17-8-12 09:37
爭$5000 一個人,真係幾難㨂,因為我一家3 口,爭成$15000

Cx去加拿大一向都貴過其他。。。因為點都有客需求。特別嗰啲長者客,始終都有講中文嘅空姐比較好。。好多時貴都買
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

ChingyanPang 發表於 17-8-12 10:38
唔知可唔可以,我試下問下訂飛機餐
你問開可以問埋佢地有冇promo. 曾幾何時我睇旅遊版, 有jm 搵到平機票, 不過冇公開promo, 要打去問佢地至知可以響邊度買機票, 我冇記錯係加航.

頭先手痕搵舊post, 搵唔番平機票個post, 反而搵到呢個舖... 舊年既事.
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17574440

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

bosch 發表於 17-8-12 10:47
你問開可以問埋佢地有冇promo. 曾幾何時我睇旅遊版, 有jm 搵到平機票, 不過冇公開promo, 要打去問佢地至知 ...

謝謝你好有用

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

我諗即使C X好過A C,好啲嘅嗰部分都不致於誇張到貴5千啩。

食物,我又唔覺得A C係非常難食,但老實講,一個餐我只係食熱盤,個包真係硬到石頭咁,甜品一時時會食。我通常自己買嘢食上機,中意幾時食都得。

A C空姐係比較老同埋唔温柔,不過空姐空少呢D我唔係好care,長途機我都係自己休息。

伯爵府

回覆樓主

差5000,我會選Air Canada,坐1x小時又唔係做人世,一家3口慳15000,可以喺Canada 玩同食餐飽。而且AC我坐過,ok呀。

男爵府

爭5000都要諗?用$500自備早午晚三餐上ac食都仲係抵好多
國泰而家真係無好到值果$5000,三個人$15000 暑假可以一家三口去多轉台灣/泰國玩喇喎

男爵府

回覆 ChingyanPang 的帖子

港航飛溫哥華都平~ 仲要係2+4+2座位列, 好過航3+4+3座位

伯爵府

bkcookie 發表於 17-8-12 09:17
國泰好坐啲,飛機餐亦都好啲。加航真係麻麻。

我上年坐加航ok wor!

大宅

回覆樓主

如果inflight entertainment 係一個issue 嘅話,AC都吾掂
[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

男爵府

回覆樓主:

我阿媽鐘意AC 架。。。 話國泰位窄。。空姐又瘦弱想叫幫下手托行李都唔得
兩間啲餐一樣難食。。打和!

我通常見邊間平有promo就邊間
有時國泰會平過AC添

所以坐邊間都差唔多

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主

你去美心訂隻飛機燒鵝上機食,幾百元之嘛!$5000一個有排食啦!
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

珍珠宮

ChingyanPang 發表於 17-8-12 09:37
爭$5000 一個人,真係幾難㨂,因為我一家3 口,爭成$15000

爭萬五,我唔介意service唔好

伯爵府

唔係怪獸 發表於 17-8-12 12:59
你去美心訂隻飛機燒鵝上機食,幾百元之嘛!$5000一個有排食啦!

伯爵府

KTKTKT5 發表於 17-8-12 13:03
爭萬五,我唔介意service唔好

服務我都唔太care

別墅

回覆樓主

CX 是值航,AC是不是在溫哥華轉機,所以有分别

伯爵府

小公公 發表於 17-8-12 13:14
CX 是值航,AC是不是在溫哥華轉機,所以有分别

大家同一日唔同時間都係直航,返而加航時間仲好d

珍珠宮

ChingyanPang 發表於 17-8-12 13:09
服務我都唔太care

除左安全以外,其次我揀平

伯爵府

KTKTKT5 發表於 17-8-12 13:16
除左安全以外,其次我揀平

2 隻都應該安全,2 間都算大公司

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

ChingyanPang 發表於 17-8-12 13:15
大家同一日唔同時間都係直航,返而加航時間仲好d

係,因為C X多倫多返嚟係加拿大時間半夜12點機,香港時間6am到,呢D時間好尷尬。

首頁

尾頁

跳至