用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 530|主題: 129528

[星馬] 機場搭地鐵去新山

大宅

國民生產總值:1401

BKXmas勳章

想請問有冇人試過響機場搭地鐵去WOODLAND過關去新山牙?

因為地達時間18:40, 拎埋行李應該趕唔切搭星運,
佢係19:15開車, 下一班要等到21:15, 好似又特登響機場等時間咁..

如果揀搭地鐵, 得唔得呢?
或者大家有冇咩意見?

王國熱話
甜心英語Honey English Picture Book
二手迪士尼美語世界,有無辦法知道點用...
mother garden 木制廚房
屋企太多玩具唔知點處置

大宅

國民生產總值:1248

BKXmas勳章

回覆樓主:

我包車過,唔需要落地過關,超方便。

wcpcelia    發表於 17-8-12 19:02

男爵府

國民生產總值:5309

BKXmas勳章

NamTon 發表於 17-8-12 11:46
想請問有冇人試過響機場搭地鐵去WOODLAND過關去新山牙?

或者你可考慮由機場坐的士去關口,二年前坐過,约晚上8時多上車,30分鐘左右到關口,費用約35元坡幣,要準備每個人一元坡幣(坐接駁巴士過橋用),過完馬來西亞關口,行出去好容易找到的士站,人不多這樣平過包車好多

大宅

國民生產總值:2681

BKXmas勳章

NamTon 發表於 17-8-12 11:46

你去新山邊度?Legoland?

可以坐MRT到EW12,喺Queen Street搭過境的士(拼車)去新山Larkin Sentral,Legoland見有blog講可以同司機deal補錢去到,人少平過你包車

大宅

BKXmas勳章

第1晚唔係住LEGO LAND,
響新山JB SENTRAL附近酒店住一晚,
第2日先去LEGO LAND

咁可能到時去到CALL UBER或者的士到關口,
好似方便D..

請問搭的士OR UBER 去關口應該講咩位置落車??

thanks..

大宅

BKXmas勳章

上網見到有人話在奎恩街(皇后街queen street)或小印度外路邊搭170巴士
請問有冇人試過?

大宅

國民生產總值:2457

BKXmas勳章

回覆 NamTon 的帖子

我去過幾次新山/新加坡, 我未搭過星運, 但我建議你唔好想搭過境巴士, 放工時間你係唔會戰勝歸心似箭既馬來西亞人. 如有行李都係包車好, 因過境巴士無預放行李位置, 你會阻住其他人.
人潮係9 點後會減退, 你不如等你架星運啦.

cw2 和170 我都搭過. 千其唔好選170, 比cw2慢一倍, 因係新加坡有好多站停.

wcpcelia    發表於 17-8-15 14:06

大宅

BKXmas勳章

回覆 一元 的帖子

cw2 即係咩呢?

大宅

國民生產總值:2512

BKXmas勳章

剛幫朋友book車由星加波fragrance hotel 去JB, SIN80/程, 3大1小.

我都話包車舒服好多, 唔洗落地過關. 差好遠.

大宅

國民生產總值:2457

BKXmas勳章

回覆 NamTon 的帖子

CW2 係馬來西亞巴士, 170 係新加坡巴士. CW2 都是係 QUEEN STREET 上車, CW2 開車會直去關口, 中途無站.

大宅

國民生產總值:1866

畀面勳章 BKXmas勳章

人都巔 發表於 17-8-15 12:38
剛幫朋友book車由星加波fragrance hotel 去JB, SIN80/程, 3大1小.

我都話包車舒服好多, 唔洗落地過關. 差 ...

可否share包車資料,先謝謝

子爵府

國民生產總值:10067

BKXmas勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎