論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

新菲姐5月11日到家,今天辭職

姐姐對小朋友冇愛心冇耐性都算.

仲湊bb 時唔理bb, 自己睇時裝雜誌.
我同佢講唔應該工作時嘆雜誌、佢即刻比辭職信我.

唉,公主真係唔話得.

建議斷約勿請

更新:姐姐今日不停「秒」我,
我叫佢如此不滿意在此工作、就賠錢比我走.

姐姐話要去consulate 投訴我.話我迫佢賠錢走.

我話,我有cam影哂你的秒咀秒舌不禮貌(之前佢agency也親身見証)
你鈡意就去consulate啦、我支持你

就算你辭職、我仍然比佢日日大魚大肉,
睇下consulate 是否撐你態度惡劣.

我話,你辭職了、不等於你大哂!
菲公主,我支持你投訴我

個cam睇住姐姐日日大魚大肉、玩手指唔做嘢丫

男爵府

嘩咁巴閉

男爵府

1010k 發表於 17-8-12 14:16

只係因為話佢睇雜誌就辭職?

男爵府

jumug 發表於 17-8-12 21:22
只係因為話佢睇雜誌就辭職?
是、我話唔應該工作時唔理bb、自己睇雜誌.我話家傭的職責是照顧bb, 做家務. 並不是睇時裝雜誌

佢轉頭立即比辭職信我、型.

一個月通知.

辭職理由是 工作時不開心.

領事館會唔會黑名單我架? 講到明做得唔開心

珊瑚宮

呢D衰工人早走早著
玩具萬歲!

子爵府

回覆樓主

冇法,咁易搵工,轉頭又有新工,佢地怕乜辭

男爵府

1010k 發表於 17-8-12 21:33
是、我話唔應該工作時唔理bb、自己睇雜誌.我話家傭的職責是照顧bb, 做家務. 並不是睇時裝雜誌

佢轉頭立即 ...

我朋友一年轉幾個工人搞到要上埋領事館先可以再請人,每個工人都唔過三個月,之後佢咪一樣又繼續可以再請

大宅

佢轉頭立即 ...

妳都可以一樣學佢寫工人辭職原因,並附帶信件,寫詳細一點給入境處外傭組,將佢嘅惡行寫出來,佢做了3個月唔做,妳才是受害者。
工作時間,沒有盡責照顧小朋友已是大錯。工作時間做非緊急性私人工作,而未經顧主同意,也是錯。 口頭作出警告而不改,亦都錯。
入境處外傭組應將這些工人列做黑名單才對。

男爵府

回覆 Victory1 的帖子

多謝你教我

大宅

1010k 發表於 17-8-13 19:05

多謝你教我

不用謝!
我也曾是受害者,亦曾經請過不少極品工人姐姐,妳的工人做了3個月已經比我好。我試過請工人未做夠一星期就辭職,亦有請過工人一到步香港檢身有BB....
深深感受到妳的慘況。

男爵府

其實我咁既情況、agent 會不會在下個工人便宜比我?剛好3個月辭職

公爵府

1010k 發表於 17-8-12 14:16

咁巴閉吖,咁真係冇責任心咼

大宅

1010k 發表於 17-8-13 21:50

其實我咁既情況、agent 會不會在下個工人便宜比我?剛好3個月辭職

妳一個工人走,agent又多個工人比其他僱主揀,又可多收另一僱主錢,同時妳又要比多一次所謂手續費請另一工人。.....妳走得愈多個人,Agent愈開心。

大宅

Victory1 發表於 17-8-13 21:43

不用謝!

來到驗到有bb咁點?可免費換人定入你數?

大宅

ebhaaoff 發表於 17-8-16 23:26
來到驗到有bb咁點?可免費換人定入你數?

無免費換咁便易。
工人話佢好想留係香港賺錢,亦都好想要BB,仲同我講唔好意思,要我帶佢去睇醫生,要照顧埋佢。
比佢玩了我2個月。

複式洋房

what is her name? According to your description, she is very similar with my previous philippino maid who I fired her in January 2017. She always read magazine while I asked her to look after my son while eating.

男爵府

回覆 ricerice7676 的帖子

Her name is Rachelle, forgot her last name
Is she your last helper?

複式洋房

No... she is not rachelle.... i hired another new helper now... my current helper is break contract (4 months only).... when I interviewed her, she was very polite and I can feel she cares about this job very much.... Now, her performance is good and polite... so far I am happy with her job attitude and performance.

侯爵府

佢轉頭立即 ...

梗係唔會啦,你寫返佢㖭呀

男爵府

回覆 bigyanb 的帖子

更新:姐姐今日不停「秒」我,
我叫佢如此不滿意在此工作、就賠錢比我走.

姐姐話要去consulate 投訴我.話我迫佢賠錢走.

我話,我有cam影哂你的秒咀秒舌不禮貌(之前佢agency也親身見証)
你鈡意就去consulate啦、我支持你

就算你辭職、我仍然比佢日日大魚大肉,
睇下consulate 是否撐你態度惡劣.

我話,你辭職了、不等於你大哂!
菲公主,我支持你投訴我

個cam睇住姐姐日日大魚大肉、玩手指唔做嘢丫

首頁

尾頁

跳至