用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 24|主題: 55965

仁安媽媽- 入院

複式洋房

國民生產總值:269

想請問係仁安生既媽媽,入院需要帶咩 ?我見張紙寫衛生巾 ,咁要準備邊隻同幾多啊? 拖鞋 睡衣 洗漱用品係咪都要自己帶? 床墊需要嗎?37週了 收完入院信迷茫中 !!謝謝解答

大宅

國民生產總值:2472

BKXmas勳章

回覆樓主

竟然叫你帶m巾咁奇怪?佢有ga wor
我兩年前順產,只帶左套睡衣、襪同外套,仲有電話叉電線。其他野其實佢有提供,不過我之後叫左老公拎飲水杯、大毛巾比我。
我唔知關唔關順產事,生完勁餓,你可帶定d乾糧

大宅

國民生產總值:1645

BKXmas勳章

回覆樓主:

我上年仁安生,醫院package包哂網褲,m巾嗰d,用唔哂添,唔洗自己買。
拖鞋同牙刷毛巾佢都包,只需自備睡衣,電話叉電,我都好似自己帶左隻杯。

複式洋房

國民生產總值:127

BKXmas勳章

回覆樓主:

剛上月26號在仁安開刀,基本上帶睡衣,外套就得,醫院會俾衛生巾,床墊,牙刷牙膏,拖鞋,水杯,網褲。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎