用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 464|主題: 55809

急問:去便便分泌有少啡

大宅

國民生產總值:2188

BKXmas勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
各位,呢兩日我去便便,有少少便秘要用力,尋日發現便便完有淺啡色分泌,即刻休息,之後變返白色分淺,但今日便便完後又有同一情況,我使唔使去醫生度check 吓呢?thanks!!

別墅

國民生產總值:693

回覆樓主:

要睇醫生喔 啡即係係你子宮內有積血流番出來 有機唔關便便事

複式洋房

國民生產總值:308

BKXmas勳章

Miss_S 發表於 17-8-12 17:46
各位,呢兩日我去便便,有少少便秘要用力,尋日發現便便完有淺啡色分泌,即刻休息,之後變返白色分淺,但今 ...

我之前都係咁,醫生話用力排便都會有咁的情況,之後我每日起身飲杯暖水,再每日食兩粒奇異果,便便軟左好多,可以試下!

大宅

國民生產總值:2188

BKXmas勳章

Wendyanb 發表於 17-8-12 18:43
我之前都係咁,醫生話用力排便都會有咁的情況,之後我每日起身飲杯暖水,再每日食兩粒奇異果,便便軟左好 ...

多謝你嘅回覆,咁我都放心D!咁我聽日開始照你方法做。不過安全起見,我諗星期一都會去睇醫生check check 。

男爵府

國民生產總值:5696

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

各位,呢兩日我去便便,有少少便秘要用力,尋日發現便便完有淺啡色分泌,即刻休息,之後變返白色分淺,但今 ...

我都試過果下真係嚇親!我下次產檢也問下醫生先

大宅

國民生產總值:3466

BKXmas勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

最好睇下醫生穩陣,盡量多休息唔好行咁多

複式洋房

國民生產總值:333

BKXmas勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主

睇下醫生係安心點。 不過流啡好common , bb未必有事,唔洗太擔心。 醫生話10個有4-5個都出現過流啡
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎