懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位,呢兩日我去便便,有少少便秘要用力,尋日發現便便完有淺啡色分泌,即刻休息,之後變返白色分淺,但今日便便完後又有同一情況,我使唔使去醫生度check 吓呢?thanks!!

男爵府

回覆樓主:

要睇醫生喔 啡即係係你子宮內有積血流番出來 有機唔關便便事

別墅

Miss_S 發表於 17-8-12 17:46
各位,呢兩日我去便便,有少少便秘要用力,尋日發現便便完有淺啡色分泌,即刻休息,之後變返白色分淺,但今 ...

我之前都係咁,醫生話用力排便都會有咁的情況,之後我每日起身飲杯暖水,再每日食兩粒奇異果,便便軟左好多,可以試下!

大宅

Wendyanb 發表於 17-8-12 18:43
我之前都係咁,醫生話用力排便都會有咁的情況,之後我每日起身飲杯暖水,再每日食兩粒奇異果,便便軟左好 ...

多謝你嘅回覆,咁我都放心D!咁我聽日開始照你方法做。不過安全起見,我諗星期一都會去睇醫生check check 。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

各位,呢兩日我去便便,有少少便秘要用力,尋日發現便便完有淺啡色分泌,即刻休息,之後變返白色分淺,但今 ...

我都試過果下真係嚇親!我下次產檢也問下醫生先

男爵府

最好睇下醫生穩陣,盡量多休息唔好行咁多

大宅

回覆樓主

睇下醫生係安心點。 不過流啡好common , bb未必有事,唔洗太擔心。 醫生話10個有4-5個都出現過流啡

首頁

尾頁

跳至