網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

Fab91 發表於 17-9-10 16:47
天貓超市香港段用4px, 京東用郵政。郵差來前冇電話,派唔到就留低張卡咭,好易俾佢玩死。
...

我上星期唔係郵差送,張快遞單係國内EMS,佢送貨前有打電話畀我。
當然現時貓超較好,真正要打入香港市場,而京東連喺香港宣傳都未做過。

伯爵府

2018母親節勳章

我尋日收貨,係中通,送貨前有電話。

子爵府

回覆樓主:

我尋晚十點幾落單 ,睇物流啲貨已經响屋企附近嘅分發中心,真係快得誇張,如果可以做到指定日子送貨就仲好。今次係中通秀驛送。

至於京東 ,如果佢可以有自己相關嘅快递網絡响香港派貨,唔用郵局派送 ,應該都會唔錯。我上次京東就係一單貨 拆得太散, 而且有三、四件由郵局派。

珍珠宮

畀面勳章

Fab91 發表於 17-9-10 15:29
我都收到SMS, 送貨前會再收到電話,收貨時要電子簽名,真係pro咗好多。我有4箱貨要簽4次名,個快遞員不停話 ...

我三件,剛剛先收到其中一件,我問駛唔駛簽收,佢話唔駛 我呢區仍然係4PX

珍珠宮

畀面勳章

lyh80115 發表於 17-9-10 16:39
京東上星期用過,送香港快咗少少,三四日,好易完勝。如果京東快遞做埋送香港就有機會快。
...

京東我無玩,係咪話香港信用卡都Ok?
申請煩唔煩?即係駛唔駛要驗證果d嘢?

珍珠宮

畀面勳章

lakgarden 發表於 17-9-10 16:42
又話滿249輕過10kg免郵,搞咗好耐都要5x運費

我都試來試去試咗好耐,可能有d產品買1件或2件平幾蚊,平完剛好未夠249,佢就照收運費

子爵府

tensi819 發表於 17-9-10 20:32
我三件,剛剛先收到其中一件,我問駛唔駛簽收,佢話唔駛 我呢區仍然係4PX
...

px4送都好,因為超市貨唔使俾附加費又唔使簽收,我叫佢如果㩒鐘無人應門就放門口。

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我第一次玩天貓超市直送~星期六凌晨拍既....今日星期日下午收到貨....仲以為等幾日..我係4px送貨~

17-09-09周六0
4:54:49您的订单已入库
09:34:15商品已打包
09:34:34包裹已出库
10:01:59卖家发货
11:05:50包裹已进入分拨中心
11:05:51包裹已完成分拨集包
11:05:52包裹已从分拨中心发出
20:20:43您的包裹到香港分拣中心
2017-09-10周日
10:54:51递四方快递员派件中
16:04:55包裹已由收件人签收

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回

翡翠宮

tensi819 發表於 17-9-10 20:35
京東我無玩,係咪話香港信用卡都Ok?
申請煩唔煩?即係駛唔駛要驗證果d嘢?
...

用大陸或香港手機號注册,一般用私集轉運,網頁版付款用到香港嘅銀聯信用卡;部份自營商品可以直寄,呢啲海外訂單我見可以用Mastercard及JCB。

珍珠宮

畀面勳章

erica_brima 發表於 17-9-12 13:01
請問係咪牛奶個d/洗衣液 都係唔可以直送到hk???

佢一d送一d唔送,你加到入購物車+結算到,就代表送到香港,蒙牛我見多數唔送,我買其他牌子酸奶都送,洗衣液我見好多都送,我買威露士消毒液都送

珍珠宮

畀面勳章

lyh80115 發表於 17-9-12 13:08
用大陸或香港手機號注册,一般用私集轉運,網頁版付款用到香港嘅銀聯信用卡;部份自營商品可以直寄,呢啲 ...

自營商品即係乜?

禁止訪問

回覆樓主

翡翠宮

tensi819 發表於 17-9-13 20:57
自營商品即係乜?

即係由京東銷售嘅商品,標題前會顯示「自营」,由京東貨倉發貨,京東快遞配送。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

dasy 發表於 17-9-11 03:31
我第一次玩天貓超市直送~星期六凌晨拍既....今日星期日下午收到貨....仲以為等幾日. ...

4p星期日都送嗎?送屋企?

翡翠宮

tensi819 發表於 17-9-13 20:57
自營商品即係乜?

舉一反三,蘇寧、當當、1號店、國美、中國amazon等網站都有分自營及非自營商品。
www.suning.com
www.dangdang.com
www.yhd.com
www.gome.com.cn
www.z.cn

例如淘寶、天貓都係非自營第三方商品,而天貓超市就係自營商品。

有個網站叫唯品会,都好多係自營商品,寫住唯品会發貨。清一色只賣品牌貨,有興趣去睇睇。須有大陸手機號注册,銀聯信用卡付款或在淘寶買唯品卡。
www.vip.com

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

gogoblue 發表於 17-9-13 21:22
4p星期日都送嗎?送屋企?
送住宅..囉..我都估唔到會送...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

dasy 發表於 17-9-13 21:25
送住宅..囉..我都估唔到會送...

因為我都係得星期六日收貨,每次都要買好多,又重又多,跟本無法自提...仲要分開幾箱,叫人點攞公司收貨既話,幾箱野又重又大箱,比同事見到又煩
我本來又想比錢買野啦,但諗諗下屋企無人收貨,自提又攞唔到,放棄了

珍珠宮

畀面勳章

lyh80115 發表於 17-9-13 21:22

舉一反三,蘇寧、當當、1號店、國美、中國amazon等網站都 ...

明白了,不過如果我玩埋京東,應該只玩自營,一來俾$方便d,二唔想又搞私集果d咁煩

珍珠宮

畀面勳章

那些花兒 發表於 17-9-13 20:59
又想買洗衣液,但買得多一定超重,買得少又唔知仲有咩好買,唔夠249

其實佢上門超重每kg ¥2都抵吖:mother:
我另外會買d果乾薯片零食,你有無興趣?

首頁

尾頁

跳至