用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

論盡家傭 今日: 57|主題: 123469

年紀大的菲傭

大宅

國民生產總值:2463

BKXmas勳章

今天interview 咗一個48歲菲傭姐姐。請問各位有冇用過年紀咁大嘅菲傭,可否俾d意見?謝謝!

王國熱話
中西日韓台電視劇名接龍(含其中一字亦可)
"靜夜思"接龍,字數不限
接古詩詞任何一字* (3)
*接古/新詩詞-接上句任何字,於下句任何地...

別墅

國民生產總值:915

BKXmas勳章

我以家用緊45歲,用左三個月,但做野超慢同駁嘴,頂佢唔順,所以請左新工人下月到

大宅

BKXmas勳章

c0001017 發表於 17-8-12 23:36
我以家用緊45歲,用左三個月,但做野超慢同駁嘴,頂佢唔順,所以請左新工人下月到
...
你interview 佢時係點?

男爵府

國民生產總值:9984

BKXmas勳章

09bobo 發表於 17-8-12 23:22
今天interview 咗一個48歲菲傭姐姐。請問各位有冇用過年紀咁大嘅菲傭,可否俾d意見?謝謝! ...

38就差不多

男爵府

國民生產總值:6913

BKXmas勳章

c0001017 發表於 17-8-12 23:36
...

哇, 咁快又換
要比好多agency fee
你真係好捨得洗錢

男爵府

國民生產總值:6913

BKXmas勳章

09bobo 發表於 17-8-12 23:22
今天interview 咗一個48歲菲傭姐姐。請問各位有冇用過年紀咁大嘅菲傭,可否俾d意見?謝謝! ...

48 歲too old 啦

複式洋房

國民生產總值:399

BKXmas勳章

回覆樓主:

是否我剛走的那個?她叫BalcXXXX Mary Jane CarmXXXX. 看看我的post,她做事超慢,洗碗洗2個幾鐘,不懂照顧小朋友,餵錯藥

男爵府

國民生產總值:9318

BKXmas勳章

回覆樓主:

我請左42歲,駁咀丶黑面丶慢動作丶冇厘精神丶唔理小朋友、仲有老花丶一日到黑手機唔離手、唔話得,我都頂佢唔順,比左一個月通知佢

民房

國民生產總值:25

我個36歳做野超快,因為求其到不得了。吸麈抹地700呎間屋10分鐘攪掂。仲日日打機,我放工返屋企都話之你。唔打機就坐係屋企狂喊。我炒佢仲玩野唔肯簽收攞人工。
幾歳不是問題,係睇你好唔好彩!

男爵府

國民生產總值:5528

BKXmas勳章

wonaguo 發表於 17-8-13 15:08
我個36歳做野超快,因為求其到不得了。吸麈抹地700呎間屋10分鐘攪掂。仲日日打機,我放工返屋企都話之你。 ...

係,幾歲不是問題,佢地無心做,十八同四十八歲分別不大。

複式洋房

國民生產總值:363

BKXmas勳章

lulumelody 發表於 17-8-13 15:45
係,幾歲不是問題,佢地無心做,十八同四十八歲分別不大。

認同。 我諗都係睇返工人本身性格。
我剛剛請咗個42歲
不過未到步呀希望一切順利啦

翡翠宮

國民生產總值:82884

2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

2013年, 2個bun 1970年, 一瘦一肥, 共同特點, 黑面, 駁咀, 陳衰寸, 病, 發雞盲, 跛, 廢。攞2個羅白返來話暈。弊過我當年80歲的婆婆。

複式洋房

國民生產總值:399

BKXmas勳章

lily-of-valley 發表於 17-8-13 16:52
2013年, 2個bun 1970年, 一瘦一肥, 共同特點, 黑面, 駁咀, 陳衰寸, 病, 發雞盲, 跛, 廢。攞2個 ...

我個件我忍咗5個半月,48歲人,洗碗洗2個半小時,但重要有油在碗底,過水過唔好,仍有泡,佢回覆,因為有水,所以d碟好滑,不是泡是水來的

翡翠宮

國民生產總值:82884

2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

bubujoey 發表於 17-8-14 13:42
我個件我忍咗5個半月,48歲人,洗碗洗2個半小時,但重要有油在碗底,過水過唔好,仍有泡,佢回覆,因為有 ...

鞋, 佢無扇手一滑, 打爛晒D碗碟, 已經好好彩了

複式洋房

國民生產總值:254

回覆樓主

我請左個50歲嘅,原因係我將有一個新生BB ,但已請本地姐姐湊(一日八個鈡),我諗住請個50歲嘅,穩定啲嚟做家務,幫輕下佢。
所以我諗唔係太辛苦,佢應該做得來。

大宅

國民生產總值:4475

BKXmas勳章

我個43, 正常,煮野食做野都ok, 睇bb就普通,又成日望電話,總之有好有唔好,但如果用黎湊b就唔掂勒,我呀b都唔多肯跟佢

珍珠宮

國民生產總值:35015

2017勳章 BKXmas勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

我果個48.如湊小朋友就一定唔夠體力.一般家務就應付到.我真係好好彩.佢好好,好乖.12月夠兩年佢問我仲要唔要佢.如要佢話自己攪掂!唔使經AGENT,因AGENT好貴

之前因佢斷約所以個visa唔跟佢約滿時間.要佢出境先可以續,佢有日同我講續左因佢去左澳門.唔使我煩

大宅

BKXmas勳章

kit2004 發表於 17-8-14 16:36
我果個48.如湊小朋友就一定唔夠體力.一般家務就應付到.我真係好好彩.佢好好,好乖.12月夠兩年佢問我仲要唔要 ...
You are so lucky!

大宅

BKXmas勳章

其實我都想俾機會佢哋,始終年紀大冇乜人想請。但又怕佢哋太老練,好難control

大宅

BKXmas勳章

kit2004 發表於 17-8-14 16:36
我果個48.如湊小朋友就一定唔夠體力.一般家務就應付到.我真係好好彩.佢好好,好乖.12月夠兩年佢問我仲要唔要 ...
你工人姐姐是oversea或local? 多少年經驗?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎