用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 22|主題: 25477

6日食緊50-60ml係咪太少

洋房

國民生產總值:53

我想問下衫生bb食大約幾多先叫正常
我個仔6日食緊50-60ml(每2.5hrs)係咪太少?
同埋佢成日嘔奶 水柱式
可以點改善?

複式洋房

國民生產總值:229

BKXmas勳章

雞蛋仔媽 發表於 17-8-13 04:01
同埋佢成日嘔奶 水柱式

差唔多架啦 出世幾日bb個胃勁細架咋
如果成日嘔奶 要多d同佢掃風 唔好一飲完奶就放低佢 畀佢坐下抖下先 睇下有無改善

洋房

國民生產總值:53

hilda0128 發表於 17-8-13 04:52
差唔多架啦 出世幾日bb個胃勁細架咋
如果成日嘔奶 要多d同佢掃風 唔好一飲完奶就放低佢 畀佢坐下 ...

有時連50ml都無 食幾啖就唔肯食 又唔係訓覺

侯爵府

國民生產總值:23846

BKXmas勳章

6日梗系唔少喇,你最主要睇佢尿尿既數量同埋睇佢既大便正唔正常

大宅

國民生產總值:1347

回覆樓主:

我仔又係6,7日,飲60ml 差唔多,我仔仲要係掛住訓覺唔想飲……

大宅

國民生產總值:3598

BKXmas勳章

雞蛋仔媽 發表於 17-8-13 04:01
同埋佢成日嘔奶 水柱式

唔算少喇,岩出世幾日嘅BB胃好細同果胃好淺係容易嘔奶

伯爵府

國民生產總值:18898

BKXmas勳章

回覆樓主

係咁啦,差唔多!我阿b都係飲60ml

民房

國民生產總值:21

BKXmas勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我唸唔算少喇
我都差唔多 8日 60ml @3hr
我之前聽人講過 嘔奶柱 可能因為bb 飲太多奶
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎