用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

上樓一族 今日: 1|主題: 5512

戶主過身

珍珠宮

國民生產總值:39911

BKXmas勳章

請問如果戶主過身,要第一時間通知辨事處嗎?
如果要求搬細屋,一般會有幾耐時間呢?謝謝

王國熱話
有無人已收到通知明早机取消?
請推薦新山食海鮮
新宿-箱根-上野,大型行李安排
達美之旅,去到一肚氣!

瑪瑙宮

國民生產總值:138029

BKXmas勳章

lovelykitty 發表於 17-8-13 06:33
...

戶主過身,人口少了, 是不一它要住細D?

住大D, 政府不批是么? 。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

別墅

國民生產總值:501

BKXmas勳章

lovelykitty 發表於 17-8-13 06:33
...

攞咗死亡證未?未攞唔使通知,因為政府一定要見到文件先做野,攞左死亡證,就去房署搵區長,佢地會幫你攪,是否要 大屋搬细屋,到時區長會話俾你知,如果唔好彩真係要大屋搬细屋,起嗎攪你一至二年

珍珠宮

BKXmas勳章

curry451 發表於 17-8-13 10:24

攞咗死亡證未?未攞唔使通知,因為政府一定要見到文件先做 ...

其實都預咗搬細,只係希望同區,其中一人有長期病患,雖定時喺附近e院覆診,唔知會唔會體恤喺返同區呢?

別墅

國民生產總值:501

BKXmas勳章

lovelykitty 發表於 17-8-13 16:52
其實都預咗搬細,只係希望同區,其中一人有長期病患,雖定時喺附近e院覆診,唔知會唔會體恤喺返同區呢?
...

如果大搬细,就一定喺同區,記住一樣野,有乜唔對路,D文件唔好簽住,搵議員幫手!

珍珠宮

BKXmas勳章

curry451 發表於 17-8-13 17:32
如果大搬细,就一定喺同區,記住一樣野,有乜唔對路,D文件唔好簽住,搵議員幫手!
...

明白,謝謝

侯爵府

國民生產總值:21234

BKXmas勳章

要計面積,睇下係咪寬敞戶,如唔係就唔使搬
你睇下面積同人數先啦

珍珠宮

BKXmas勳章

_candy_ 發表於 17-8-14 05:46
要計面積,睇下係咪寬敞戶,如唔係就唔使搬
你睇下面積同人數先啦 ...

我個case就一定係,原先10人住,依家得返3個

侯爵府

BKXmas勳章

lovelykitty 發表於 17-8-14 09:25
我個case就一定係,原先10人住,依家得返3個
10人單位有幾大架?有長者都唔使搬

珍珠宮

BKXmas勳章

_candy_ 發表於 17-8-14 13:10
10人單位有幾大架?有長者都唔使搬

應該實用有600幾尺,長者剛過身了

侯爵府

BKXmas勳章

lovelykitty 發表於 17-8-14 17:36
應該實用有600幾尺,長者剛過身了
oh , sorry我上網見d人話2年都未搬到,同埋有得寫想要邊區
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎