用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

論盡家傭 今日: 4|主題: 124094

懷疑工人借財仔

大宅

國民生產總值:1036

BKXmas勳章

如題,只知道財務公司名字,未有實質證據有無人試過主動聯絡財務公司比工人名叫佢地check?

王國熱話
一個人湊孖仔。。求交流鼓勵
有冇媽媽係1月或 2月 2018年預產期 (龍鳳b...
初生孖b餵人奶技巧
孖仔衣著問題~

男爵府

國民生產總值:7190

BKXmas勳章

tabbymom 發表於 17-8-13 10:42
如題,只知道財務公司名字,未有實質證據有無人試過主動聯絡財務公司比工人名叫佢地check? ...
唔使咁驚
借錢唔犯法,工人依時還便ok

就算唔還,僱主無需負責,工人還唔掂,可能偷錢,你自己鍞好財物,管好錢

就算工人走佬,通知財仔工人走咗,就ok

工人借3 幾萬,唔會去僱主家淋紅油,唔関僱主事,淋紅油要成本,又犯法,他們是求財,唔會搞僱主!

你觀察吓工人,如她工作正常,咪用住先,唔使驚!

大宅

國民生產總值:1036

BKXmas勳章

最弊佢唔只借財仔咁簡單,所以依家搵緊工人,有啱嘅即炒

大宅

國民生產總值:2818

BKXmas勳章

tabbymom 發表於 17-8-14 04:38
最弊佢唔只借財仔咁簡單,所以依家搵緊工人,有啱嘅即炒

咁仲有咩?

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎