用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 54|主題: 129392

[星馬] KidZania Spore

複式洋房

國民生產總值:115

BKXmas勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
香港人在新加坡 <3>
<放暑假@Jun - Jul 2017>

KidZania

地點:聖淘莎Beach Station

交通:
Mini Express Train
Vivo city L3 轉乘(均一價$4)大人細佬都要錢。(可買票或用EZ Link 泊。只需入閘泊卡,之後在聖淘莎內可以任搭,回程都唔駛再泊卡,直接出閘。

的士/Uber
人多過去抵啲

行路
有條橋可以由Vivo city 連接過去,路程大概15-30分鐘

收費:
0-2 $0
2-3 $25
4-17 $58
18-59 $35
60+ $25

去佢網頁訂票有折

如果有May Bank 信用卡可以有85折

開放時間: 1000-1800

兒童低於8歲或以下,一定要有大人陪同。

主題樂園,入面有唔同嘅鋪頭,銀行,餐廳,都係真實鋪頭縮小版。

基本上設施都要4歲或以上先玩得,有啲要6歲+。

如果低於4歲,得2個小型遊樂場仔俾你玩。

我個女雖然仲有幾日先到4歲,都係買左4歲門票。

你可以要求主管帶你入去參觀一下,睇下小朋友鍾意就可以買票,不過現場買票係冇折,除左May Bank 信用卡。

入場基本上小朋友都可以玩足全日唔駛走。

你可以自己帶定食物做午餐。或者可以幫襯入面餐廳,有KFC, Pizza Hut,等幾間餐廳,當然會比出面貴少少。

會場提供免費wifi ,同時都可以自己帶叉電器,有地方可以提供叉電。

小朋友入場有$20道具錢

小朋友去唔同公司打工,就可以賺錢。

如果想幫小朋友賺多少少,家長可以買本KidZania護照,咁每份工都多額外多賺幾蚊。

有啲工種係會扣錢,如去KFC 學整包,Pizza Hut 學整薄餅, 雪糕店可以整雪條。呢哋整完之後真係可以有嗰樣食物帶走俾你食。

如果要做空姐或機師就要早啲去排隊,分唔同時段,1人日淨係可以做1次。

入面打完工嘅錢,小朋友可以去百貨公司用錢買嘢。
如果佢哋收工你仲未用晒啲錢,可以取現,去全球24間都可以用

我岩岩帶完2個小朋友去完新加坡1個月,岩岩FB開左個專頁:全職媽咪3個b樂悠樂遊,詳細分享我帶小朋友去旅行經驗,可以睇下(emoji)

呢個價錢略為貴少少,但真係可以由朝玩到晚。小朋友都開心。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
洗耳仔通常幾耐洗一次?
貓少飲水
免費動物傳心
救命啊,狗狗身上有牛脾

大宅

國民生產總值:3265

BKXmas勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主

係咩站出?

大宅

國民生產總值:1935

BKXmas勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
RAINQQ 發表於 17-8-16 22:48
係咩站出?

klook 教點去

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 3 天前

複式洋房

BKXmas勳章

RAINQQ 發表於 17-8-16 22:48
係咩站出?

Beach Station

如果搭mrt 去到Harbour front, 之後往 vivo city, 一直上L3, 搭佢架mini train去聖淘莎,最尾嗰話落車,之後行5分鐘左右到

大宅

BKXmas勳章

devilray666 發表於 17-8-17 01:36
klook 教點去

Thank (emoji)

大宅

BKXmas勳章

nenebebe 發表於 17-8-17 11:20
Beach Station

如果搭mrt 去到Harbour front, 之後往 vivo city, 一直上L3, 搭佢架mini train去聖淘莎, ...

複式洋房

BKXmas勳章

RAINQQ 發表於 17-8-17 11:21

客氣。
幾時去。
你可以去睇下我面書,有啲去新加坡小tips (emoji)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎