用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 47|主題: 25486

米糊定粥仔?

複式洋房

國民生產總值:154

BKXmas勳章

B女 5 個半月大, 平時都係1-2日先一次大便,大便形態正常。開始想幫佢加固?請問大家剛剛開始加固時係點加?食超市買到加水開既米糊?定自己煲粥仔?又有咩分別呢?
Thanks thanks!

大宅

國民生產總值:3678

BKXmas勳章

Kittyeah 發表於 17-8-13 12:30
B女 5 個半月大, 平時都係1-2日先一次大便,大便形態正常。開始想幫佢加固?請問大家剛剛開始加固時係點加 ...

剛開始食糊仔先,第一次食開稀D比佢試下

侯爵府

國民生產總值:24060

BKXmas勳章

Kittyeah 發表於 17-8-13 12:30
B女 5 個半月大, 平時都係1-2日先一次大便,大便形態正常。開始想幫佢加固?請問大家剛剛開始加固時係點加 ...

我仔就先加糊仔嘅

伯爵府

國民生產總值:18986

BKXmas勳章

回覆樓主

係超市買到,好多可以揀,直接沖水就食得!如果食糊食得ok,就可以轉食粥了!

複式洋房

國民生產總值:154

BKXmas勳章

回覆樓主

咁大家一開始喂呀b 食幾多? 我開左~50ml, 佢今日第一次食,食左一半,ok嗎? 其實佢想繼續食,但係我又驚第一次餵得太多,同埋佢又啊係好識食,食得好慢

侯爵府

國民生產總值:23846

BKXmas勳章

先俾米糊佢食,如過食得好可以代一餐,再俾白粥

珍珠宮

國民生產總值:30536

BKXmas勳章

回覆樓主

我地一開始先食糊仔先,買慢慢食粥仔

大宅

國民生產總值:1560

BKXmas勳章

發表於 前天 01:04 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我仔一食糊仔就皺眉頭,係咁用脷頂出黎,咁係佢唔鍾意食定其他野呀?

公爵府

國民生產總值:26766

BKXmas勳章

發表於 前天 12:19 |顯示全部帖子

回覆樓主

大女食糊仔代到一餐先比粥,但完全唔食,細仔費時又要煩糊仔轉粥呢個過程,所以細仔一開始蔬菜蓉,試過幾款就直接煲粥。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎