用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 5379|主題: 921398

雪櫃普通格既温度應該係…

大宅

國民生產總值:3683

BKXmas勳章

想請教,普通雙門雪櫃,冰箱正常凍,但普通格平時只維持10度(有存物品情況下),個人覺得唔夠凍,拎罐汽水冇冰凍感覺,只係凉。
想請教這温度正常嗎?

男爵府

國民生產總值:7363

BKXmas勳章

回覆樓主

應該4度喎

大宅

BKXmas勳章

野原美冴 發表於 17-8-13 13:49
應該4度喎

日立回覆話4度係冇存任何物品既情况下先係

大宅

國民生產總值:3601

BKXmas勳章

soda903 發表於 17-8-13 13:42
想請教,普通雙門雪櫃,冰箱正常凍,但普通格平時只維持10度(有存物品情況下),個人覺得唔夠凍,拎罐汽水冇 ...

不正常,汽水可以只涼不凍,肉類怎辦?所以我剛換了雪柜,未較到最凍溫度,放入去的汽水摸上手係凍的。

伯爵府

國民生產總值:15497

BKXmas勳章

soda903 發表於 17-8-13 13:52
日立回覆話4度係冇存任何物品既情况下先係

冇存放買黎把鬼咩你邊部牌子呀?之前帶jm又係日立唔夠凍呀,兩個jm都係用同一型號

伯爵府

國民生產總值:15497

BKXmas勳章

回覆樓主:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18387774

呢部,你爬下文,又係師傅唔肯整

侯爵府

國民生產總值:21986

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

我屋企d汽水係變冰

大宅

國民生產總值:2781

BKXmas勳章

回覆樓主:

我個凍到冰格烏冬生骨
雪菜有霜
買了日立未送貨
如果不夠凍就捉蟲

大宅

BKXmas勳章

sumsum_so 發表於 17-8-13 14:19
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18387774

師傅夾硬話正常,又唔肯維修,好無奈!

大宅

BKXmas勳章

sumsum_so 發表於 17-8-13 14:19

哎,幣了,我同呢個JM係同一型號呀! 唉,咁好唔掂喎,中左伏添!

大宅

BKXmas勳章

sumsum_so 發表於 17-8-13 14:16
冇存放買黎把鬼咩你邊部牌子呀?之前帶jm又係日立唔夠凍呀,兩個jm都係用同一型號
...

我仲諗住日立有D信心先買,宜家用左都未夠一年就咁。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎