用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

論盡家傭 今日: 120|主題: 124115

外僱玩野唔攞人工

民房

國民生產總值:25

尋日炒左姐姐,諗住比埋d尾糧就拜拜。佢唔肯簽任何野(只係糧單),要我上陽光,我都唔滯。於是佢執埋野走左。陽光話佢唔會返黎屋企攞糧,咁大家唯有勞工處見。

王國熱話
Brandsss
coco handle small size 24cm 幾錢?
Savait30%OFF/ mytheresa/ MFfree shipping
Birkin 重量

男爵府

國民生產總值:6031

BKXmas勳章

wonaguo 發表於 17-8-13 14:47
尋日炒左姐姐,諗住比埋d尾糧就拜拜。佢唔肯簽任何野(只係糧單),要我上陽光,我都唔滯。於是佢執埋野走 ...

其實係agent簽收,保障大家。

大宅

國民生產總值:2045

BKXmas勳章

尋日炒左姐姐,諗住比埋d尾糧就拜拜。佢唔肯簽任何野(只係糧單),要我上陽光,我都唔滯。於是佢執埋野走 ...
1,即刻去警局備案,證明佢已有離開你屋企,呢段時間有乜野都唔關你事
2,打去努工處問清楚點做

3,即刻fax終止合約張表去入境處

民房

國民生產總值:25

勞工處叫我用掛號寄封信去agent比姐姐, 話d糧已準備好叫佢黎攞。入境處張form聽日fax。我點解唔上agent: 1)間agent計錯晒d糧,仲信佢? 2)幾時個老細炒員工要拎d糧上員工屋企?3)尋日應承今日10點黎攞但no show no call 4)我已講左可以係管理處解決,但間agent成日叫我上去。

我想知咁樣係唔係有籍口留耐d?

大宅

國民生產總值:2045

BKXmas勳章

wonaguo 發表於 17-8-13 22:57
勞工處叫我用掛號寄封信去agent比姐姐, 話d糧已準備好叫佢黎攞。入境處張form聽日fax。我點解唔上agent: 1 ...

拎咗未?

男爵府

國民生產總值:8529

BKXmas勳章

回覆樓主:

請問你工人係完約或你炒佢?

唔攞糧又可以留係香港?

大宅

國民生產總值:1542

BKXmas勳章

我印印突然消失,個agent 又系玩野話要我們賠糧加機票,唔比就勞工處見。事實工人還欠我們代通知金。

男爵府

國民生產總值:7194

BKXmas勳章

Babymisaki 發表於 17-8-19 08:54
我印印突然消失,個agent 又系玩野話要我們賠糧加機票,唔比就勞工處見。事實工人還欠我們代通知金。
...
你工人如何消失㗎?
放假唔返?

快去報警,報勞工處,報入境處?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎