用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供
15oC.61%

義工

自由講場 今日: 2552|主題: 943671

買左無x香薰機及油

侯爵府

國民生產總值:22437

BKXmas勳章

已買大果部,加埋9滴refreshing複方精油,放係廳大約300尺倒,好似好快無乜味,點解人地d香薰油鋪頭可keep倒成陣味甘香架

大宅

國民生產總值:2244

ahpoo 發表於 17-8-13 15:20
已買大果部,加埋9滴refreshing複方精油,放係廳大約300尺倒,好似好快無乜味,點解人地d香薰油鋪頭可keep ...

我睇過,大果個好似500毫升,我有用100毫升細果部,之前買另一個牌子精油送同款香薰機,我落3滴就好香~

你試下唔好裝咁多水,250毫升落9滴份量應該好好多

公爵府

國民生產總值:27698

BKXmas勳章

回覆樓主:

一.隻精油唔得, 落幾多都係唔掂。
二. 精油唔係越落得多就越好, 用過量精油有副作用。

侯爵府

BKXmas勳章

woodhopeso 發表於 17-8-13 16:29
我睇過,大果個好似500毫升,我有用100毫升細果部,之前買另一個牌子精油送同款香薰機,我落3滴就好香~

...

試下少d水先

侯爵府

BKXmas勳章

cbeyond 發表於 17-8-13 17:01
一.隻精油唔得, 落幾多都係唔掂。
二. 精油唔係越落得多就越好, 用過量精油有副作用。
...

等我試下第二隻先

大宅

國民生產總值:3767

BKXmas勳章

回覆樓主

我都覺得擺廳用幾多精油都冇味,我廳好細咋!
所以我放棄擺廳,只係瞓覺時先開機擴香!

侯爵府

BKXmas勳章

happylife1210 發表於 17-8-13 17:37
我都覺得擺廳用幾多精油都冇味,我廳好細咋!
所以我放棄擺廳,只係瞓覺時先開機擴香!
...

好想知邊隻天然精油可以岀味d

複式洋房

國民生產總值:112

BKXmas勳章

回覆樓主:

其實天然嘅香薰油嘅香氣,你會慢慢習慣而會唔察覺佢嘅存在,但當你離開咗,再返轉頭你就會嗅到,咁先至係正常。唔好用太濃嘅香薰油,會有副作用嘅!

水晶宮

國民生產總值:52334

BKXmas勳章

ahpoo 發表於 17-8-13 15:20
已買大果部,加埋9滴refreshing複方精油,放係廳大約300尺倒,好似好快無乜味,點解人地d香薰油鋪頭可keep ...
唔好玩啦...鋪頭嗰D...D人耐唔耐就會加精油...緊係KEEP住香啦 !!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎