用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

美容扮靚 今日: 187|主題: 117498

失望之購買護膚產品經歷 !!!

民房

國民生產總值:5

事情經過是本人在 7 月尾於香港美容店 Salalabeauty 購入一支 EvoLue 的精華,當時以為該店是 EvoLue 的銷售商,係香港又有 9 間分店又有正貨商標,所以好放心咁係網上訂左貨 !

但當收到郵寄貨品後,一打開發現樽蓋外內都發黃,聯絡該店要求進行退款,可惜遭拒絕,只答應本人可更換產品。到本人前往該公司更換貨品後,回家打開使用時又發現貨品比我之前係另一美容店 Mimingmart 購入的質地完成不一樣,好似被稀釋像水一樣。

之後再次向 Salalabeauty 查詢之後,得到的回覆就只有今批 EvoLue 的精華質地較水,但成分一樣可放心使用,不可退款。但我心諗如果成分一樣為什麼會質地較水 ?

唉 ! 總之而家錢又俾左,精華質地又同之前唔同,放係屋企又唔敢用,真係又無奈又失望 ! 唯有下次買護膚品之前要再提醒自己小心,要查清楚美容店信心程度先好購買。寫今次經歷出黎只係想提醒各位購買前要考慮清楚美容店的信心程度 ! 大家又有無咁既經歷 ?

王國熱話
部HARDDISK開唔到 ,是否北上整DATA RECOVER平杳...
★☆ 機照打,水照吹 ☆★
關閉Windows 7 的 Windows Boot Manager
有冇人去過深水埗電腦節呀?

男爵府

國民生產總值:6484

BKXmas勳章

回覆樓主

我都試過係呢間舖頭買嘢有不愉快經歷後,已被我blacklist

男爵府

國民生產總值:8010

BKXmas勳章

回覆樓主

之前試過係哩間買野,標榜價錢同收錢時不一!所以最後無買!好似唔多老實!

男爵府

國民生產總值:8025

BKXmas勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
GraceCheung1874 發表於 17-8-13 16:58
事情經過是本人在 7 月尾於香港美容店 Salalabeauty 購入一支 EvoLue 的精華,當時以為該店是 EvoLue 的銷 ...

我冇試過呢間呀,知呢間同某幾間都算好多分店,標嘅價又平過其他店好多,但有朋友喺另一間又係好平,又係有實店,朋友一直係上去實店水買野都ok,但試過一次買左之後,入面嘅packing明顯有分別,之後冇再幫襯⋯
不過唔開名了,好似bk都幾多去呢間買,我始終冇實證吧⋯⋯
我自己就唔敢揀價錢太平嘅店,因為聽聞有溝假貨,真假都賣,雖然唔肯定,但我唔識分,就唔搏「最平嗰幾間」,我買嚟買去嗰兩間都未算最平,起碼暫時未聽到負評,個價錢合邏輯d⋯

大宅

國民生產總值:4973

BKXmas勳章

回覆樓主:

我去過兆萬果間睇過,原本想買synergie試吓,見佢個 sales只顧同熟客吹水(見到個客已經俾完錢),完全無視我,加上我見啲貨又封塵望落又舊舊地,好有卓悅feel,所以最後慳返無買,依家睇到呢個post, 好慶幸佢無視我

別墅

國民生產總值:992

BKXmas勳章

help push

大宅

國民生產總值:4275

BKXmas勳章

回覆樓主

之前係莎啦啦買 Bicelle 纖維 mask 又 ok
以前都試過買Bicelle B5 Gel 好彩無事
而家萬事有時B5 Gel promo 都好平, 無再去買

不過 CE Ferulic 我就唔敢係果度買

別墅

國民生產總值:858

sweet__heart 發表於 17-8-14 09:22
我去過兆萬果間睇過,原本想買synergie試吓,見佢個 sales只顧同熟客吹水(見到個客已經俾完錢),完全無視我 ...

synergie好似得mmm嗰度係獨家左
想安全就個到買比較好吧

男爵府

BKXmas勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
王妹 發表於 17-8-14 21:24
synergie好似得mmm嗰度係獨家左
想安全就個到買比較好吧

mmm係代理左,但佢標價唔平,兼好似synergie serum 30ml冇單支減價(我係member,冇收過呢類通知),所以如果水貨ok,其實扺好多嘛。

大宅

國民生產總值:3059

BKXmas勳章

vvbb2214 發表於 17-8-13 17:38
我都試過係呢間舖頭買嘢有不愉快經歷後,已被我blacklist

me2

珍珠宮

國民生產總值:30891

BKXmas勳章

呢間我買左好多年, touch wood又未試過有問題, 不過我唔係成日買, 都會去下其他水貨店買。我習慣係新產品我會先用行貨先, 了解用後感、質地先再試其他平價渠道去買。

不過貴o既Serum, 如CE Ferulic, 我只會o係呢間買samples(但長期冇貨), 所以多數等counter做set (esp. Christmas sets)先買, 急用o既SkinC產品, 我亦會o係我做laser的美容院買, 行貨但會打折俾客(雖然折得好少)。

今年暫時在沙啦啦買過兩次, 都係CSS產品, 有jm分享過另外一間賣CSS仲平少少, 下次都會試下。

珍珠宮

BKXmas勳章

cameo 發表於 17-8-14 01:46
我冇試過呢間呀,知呢間同某幾間都算好多分店,標嘅價又平過其他店好多,但有朋友喺另一間又係好平,又係 ...

我反而覺得沙啦啦d產品賣得貴, 所以格價後會去平d地方買, 如果代理指定分銷有折或萬0醫美專架有折, 又同佢價錢差唔遠, 不如等行貨減價時買仲好。

大宅

國民生產總值:4180

BKXmas勳章

回覆 GraceCheung1874 的帖子

請問EvoLue serum 好用嗎?
本身用完Amore Pacific moisture serum , 而家用ing d samples , 諗緊 Evolue .

大宅

國民生產總值:4275

BKXmas勳章

Elenalan 發表於 17-8-15 10:29
呢間我買左好多年, touch wood又未試過有問題, 不過我唔係成日買, 都會去下其他水貨店買。我習慣係新產品我 ...

CSS 有邊隻好介紹?

記得你之前係咪話 MASK15 好用?
萬寧醫學美容專櫃有 promo
買醫美產品 + $364 有得換呀
我尋日都去買換咗

男爵府

BKXmas勳章

Elenalan 發表於 17-8-15 10:33
我反而覺得沙啦啦d產品賣得貴, 所以格價後會去平d地方買, 如果代理指定分銷有折或萬0醫美專架有折, 又同佢 ...

我好懶慢慢格價㗎,好似選擇困難症咁,特別有幾個fb網店不停update產品,我就越睇越亂可能sala之前我問過某產品係好平,所以先入為主覺得佢好平如果訂momo,都覺得佢VIP價係平,我d同事有訂momo!
我就同你一樣,試新野偏向先買counter/經銷商,試啱先再考慮其他店!

珍珠宮

BKXmas勳章

temilyt 發表於 17-8-15 12:31
CSS 有邊隻好介紹?

記得你之前係咪話 MASK15 好用?

CSS我只係用緊copper peptide和Olive serum, 都係主打舒緩抗敏, 因為呢個月眼角皮膚發濕疹, 暫時用佢地都okay, 其他CSS產品未試過。

Mask 15用左兩次咋, 最buy佢只fu兩分鐘已見效, 鼻毛孔好乾淨。$3xx換一盒行貨都抵, 如好似我咁只敷T zone, 真係有排用。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎