用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 759|主題: 921258

某啲的士司機同小巴司機應該交換工作....

伯爵府

國民生產總值:16490

BKXmas勳章

揸小巴咁鍾意飛站,不如改行揸的士,冇中途站;
揸的士咁鍾意揀路線,不如改行揸小巴,揀自己最鍾意唧路線揸。

今日去程的士、回程小巴,都唔好彩遇到麻麻地嘅司機....

公爵府

國民生產總值:27074

BKXmas勳章

回覆樓主:

乜小巴有指定個個站要停架咩?紅 van 根本無站,綠 van 係要叫停或有位有人截車先會停。

而小巴係有指定跳線,唔係司機想行邊就行邊喎。

伯爵府

國民生產總值:16490

BKXmas勳章

JoanC 發表於 17-8-13 18:57
乜小巴有指定個個站要停架咩?紅 van 根本無站,綠 van 係要叫停或有位有人截車先會停。

而小巴係有指定跳 ...

小巴分站有人、有人截車、架車有位,司機都可以飛站?我真係唔知...

大宅

國民生產總值:3895

BKXmas勳章

回覆樓主

我都有諗咁樣諗過呀

大宅

國民生產總值:4668

BKXmas勳章

feifei_baby 發表於 17-8-13 19:07
小巴分站有人、有人截車、架車有位,司機都可以飛站?我真係唔知...

我住個度,小巴成日飛站,見到有人企係度都可以照孩仲要係綠van

大宅

國民生產總值:3121

BKXmas勳章

feifei_baby 發表於 17-8-13 18:09
揸小巴咁鍾意飛站,不如改行揸的士,冇中途站;
揸的士咁鍾意揀路線,不如改行揸小巴,揀自己最鍾意唧路線 ...

Good idea

複式洋房

國民生產總值:404

大宅

國民生產總值:4780

BKXmas勳章

根本他們都無資格做公共司機。釘他們牌仲好。

子爵府

國民生產總值:10407

BKXmas勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

回覆 feifei_baby 的帖子

VAN都會飛站架, 我試過係尖咀座8號小巴, 有位都飛站.

有時係站頭都聽到話咩要留返幾多個位比下站既人.

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎