用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

產前產後 今日: 66|主題: 238680

預產期823一d感覺都無(emoji)

複式洋房

國民生產總值:380

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
而家已經38週4除左夜晚宮縮之外都感覺唔到有咩感覺,個肚又唔覺得好墜又無點樣腰痛,行得走得食得係訓個時點都訓唔好,已經勁食涼野都無反應,日日都得個等,好怕過期居留(emoji)

別墅

國民生產總值:954

畀面勳章 BKXmas勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
coco28 發表於 17-8-13 22:23
而家已經38週4除左夜晚宮縮之外都感覺唔到有咩感覺,個肚又唔覺得好墜又無點樣腰痛,行得走得食得係訓個時 ...

我都係823預產期呀!第2胎 都無動靜 只感覺恥骨比平時更痛 行路轉身都好痛

大宅

國民生產總值:1075

BKXmas勳章

回覆樓主

我遲你哋兩日edd,825
宮縮多咗好多但又唔係要生個隻,恥骨盤骨都好痛,又好墮,上胎39w1出嚟,希望今胎唔好遲啦,唔想催生呀

男爵府

國民生產總值:7866

BKXmas勳章

回覆樓主:

我公立預產期都係8月25號。已經日日食西瓜,飲涼野。都仲係冇咩料到。第一胎37週幾已經生左,依家第二胎好怕要催生

侯爵府

國民生產總值:21808

BKXmas勳章

coco28 發表於 17-8-13 22:23
而家已經38週4除左夜晚宮縮之外都感覺唔到有咩感覺,個肚又唔覺得好墜又無點樣腰痛,行得走得食得係訓個時 ...
冇感覺咪好囉。我第一胎到預產期都係如常生活,無痛無辛苦仲好好瞓。

最終要催生,但我又覺得催生幾好喎。

複式洋房

回覆樓主

尋晚開始呼吸有D困難,唔知係咪俾佢頂住左!

複式洋房

國民生產總值:252

BKXmas勳章

回覆樓主:

我edd 821,第一胎,都係冇咩感覺好驚逾期居留阿!日日同阿仔講快啲出黎啦!

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主

今日38週6產檢呀B頭仔落得個DD仲係好上
今日仲寫埋催生紙俾我,睇來佢想做農歷七月BB啦!

洋房

國民生產總值:62

EstrellaDamm 發表於 17-8-14 17:29
冇感覺咪好囉。我第一胎到預產期都係如常生活,無痛無辛苦仲好好瞓。

最終要催生,但我又覺得催生幾好喎。 ...

點解覺得催生好嘅?你係邊間醫院生?

侯爵府

國民生產總值:21808

BKXmas勳章

Ms.CM 發表於 17-8-15 19:10
點解覺得催生好嘅?你係邊間醫院生?
可以預備好晒啲嘢,食個靚早餐,施施然入院,好似去 camp 咁,而唔係突然陣痛/穿水,嗱手唔成勢。入到院有人監察住。開夠度數,都未真係痛,就已經可以落產房。

我嗰時喺東區生,嚟緊第二胎會再喺嗰度。

大宅

國民生產總值:1555

BKXmas勳章

發表於 前天 11:07 |顯示全部帖子
我edd 係8月20日,都係等呀B出世,還未有動靜,已經有食涼野,綠豆沙。如果過幾日都冇反應要催生啦!

大宅

國民生產總值:2611

BKXmas勳章

發表於 前天 14:13 |顯示全部帖子
coco28 發表於 17-8-15 16:35
今日38週6產檢呀B頭仔落得個DD仲係好上
今日仲寫埋催生紙俾我,睇來佢想做農歷七月BB啦!
...
請問 通常幾多週要催生?宜家第二胎38W2.第一胎39W1生左

複式洋房

發表於 前天 15:54 |顯示全部帖子
RBbb 發表於 17-8-16 14:13
請問 通常幾多週要催生?宜家第二胎38W2.第一胎39W1生左

我預產期係8月23號,俾左個期我30號入院催生,我諗30前應該都會作動嘅,呢排要勤力行多D!
41至42週內催生

複式洋房

發表於 前天 15:55 |顯示全部帖子
KuromiEE 發表於 17-8-16 11:07
我edd 係8月20日,都係等呀B出世,還未有動靜,已經有食涼野,綠豆沙。如果過幾日都冇反應要催生啦! ...

你幾號可以入院催生?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎