用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

美容扮靚 今日: 220|主題: 118515

鼻上黑頭點處理?

複式洋房

國民生產總值:128

BKXmas勳章

成個鼻都好多黑頭 真係好似士多啤梨咁一點點黑色好明顯 可以點搞呀?

王國熱話
屯門欣田好似派緊啦
擴3遲d想報房署但唔想轉擴4,可以嗎?
市2派左麗閣邨,但係...
體恤安置拒絕第一次

伯爵府

國民生產總值:16724

BKXmas勳章

回覆樓主

同問,試咗唔同深層清潔都冇咩改善

複式洋房

BKXmas勳章

feifei_baby 發表於 17-8-13 23:09
同問,試咗唔同深層清潔都冇咩改善

我都係呀 用過泥mask 果酸個d 用完只係個面平滑左 但d黑頭依舊明顯

男爵府

國民生產總值:8283

BKXmas勳章

deliciouskid 發表於 17-8-13 23:32
我都係呀 用過泥mask 果酸個d 用完只係個面平滑左 但d黑頭依舊明顯

我本身冇乜黑頭,可能間中都有做facial。但近期試juice beauty 蘋果peel mask幾好,好低度數嘅果酸,防敏。明顯d暗粒喺洗面後會浮到出嚟,咁當然唔會全部清曬啦,但定期用佢,算效果不錯,兼做完個peel mask即敷補濕mask,塊面即時白淨左。

複式洋房

國民生產總值:109

BKXmas勳章

有時過度清潔都會咁嫁~
我之前都好多黑頭,而家轉左用GENTLE CLEANSER 同用D保濕精華~ 反而又少左黑頭WOR

禁止訪問

國民生產總值:1079

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:4459

BKXmas勳章

回覆樓主

而家用緊 La Roche Posay Effaclar K+
用咗 2 星期, 暗粒有改善,
再用多一排睇吓黑頭會唔會易清咗
盒外包裝就寫用 4 weeks 會有改善

2 星期前尖東 DFS 買有 8 折, 折實 $180
仲平過萬寧屈臣!!!!! (正價好似 $250)

萬寧而家加 $364 換 Dermaceutic MASK15
係 peeling mask 用 T zone 位 for 黑頭粉刺
剛剛買咗, 用一排再報告有無效

複式洋房

國民生產總值:282

回覆樓主

其實係咪要耐唔耐去俾美容院清清嫁?

複式洋房

BKXmas勳章

cameo 發表於 17-8-14 01:35
我本身冇乜黑頭,可能間中都有做facial。但近期試juice beauty 蘋果peel mask幾好,好低度數嘅果酸,防敏 ...

好以無見過 邊到有賣啊?

複式洋房

BKXmas勳章

lauren.ngmanyin 發表於 17-8-14 10:00
有時過度清潔都會咁嫁~
我之前都好多黑頭,而家轉左用GENTLE CLEANSER 同用D保濕精華~ 反而又少左黑頭WOR ...

用cetaphil 個支gentle cleanser?

複式洋房

BKXmas勳章

temilyt 發表於 17-8-14 19:00
而家用緊 La Roche Posay Effaclar K+
用咗 2 星期, 暗粒有改善,
再用多一排睇吓黑頭會唔會易清咗

好耐之前有用過 LRP d暗瘡嘢 點知爆得仲勁(emoji)

複式洋房

BKXmas勳章

kitying0223 發表於 17-8-14 20:32
其實係咪要耐唔耐去俾美容院清清嫁?

針清?聽聞好似會搞到毛孔粗大?!

男爵府

國民生產總值:8283

BKXmas勳章

deliciouskid 發表於 17-8-14 20:54
好以無見過 邊到有賣啊?

美容院、鋪頭、網店都有,佢間代理喺旺角,你search juice beauty應該搵到代理個地址!

複式洋房

國民生產總值:233

BKXmas勳章

deliciouskid 發表於 17-8-13 22:57
成個鼻都好多黑頭 真係好似士多啤梨咁一點點黑色好明顯 可以點搞呀?

你可以去袁x明既鋪頭睇下支溶黑頭精華 我朋友都系士多啤梨鼻 用完好好多

大宅

國民生產總值:1775

同問 又怕用錯方法D毛孔會仲大

大宅

國民生產總值:4772

雞年勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BKXmas勳章

頭幾次用黑頭貼清左先得唔得?之後再好好保養

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

BKXmas勳章

秘書妹妹 發表於 17-8-15 11:17
頭幾次用黑頭貼清左先得唔得?之後再好好保養

你用邊款鼻貼呀? 用前用後有無搽d咩啊?

複式洋房

BKXmas勳章

s_ting 發表於 17-8-14 23:17
你可以去袁x明既鋪頭睇下支溶黑頭精華 我朋友都系士多啤梨鼻 用完好好多
...

得閒去望下先

複式洋房

國民生產總值:466

fresh隻果蜜去黑頭幾好wor,我而家keep住每星期敷2次

大宅

國民生產總值:4772

雞年勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BKXmas勳章

deliciouskid 發表於 17-8-15 18:43
你用邊款鼻貼呀? 用前用後有無搽d咩啊?

我幫人整嫁

平時洗完面,同其他貼一樣濕水,痴到乾就蚊出黎
用SNP, 係sa買$30幾/10pc
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎