想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 ourbobbie 的帖子

我係睇寶德醫務入面 , 有位蔡柏霖醫生 , 希望個醫生幫到你...!!!

大宅

chriskaan 發表於 17-8-15 15:05
回覆 ourbobbie 的帖子

我係睇寶德醫務入面 , 有位蔡柏霖醫生 , 希望個醫生幫到你...!!! ...

Thx JM

大宅

chriskaan 發表於 17-8-15 10:42
其實......我建議 , 如果負擔我起 , 又真係好難有 bb , 有左又怕會流產 , 應該係要睇西醫 , 當然係出名的名 ...

唉,七月尾流產,最快可以幾時開工,真係好想要二寶

別墅

回覆 celticsbig3 的帖子

正常要坐返個小月 , 搵中醫調理2個月 , 平服一下心情 , 就可以再努力過 , 樓上有位 JM 講得好岩 , 當你放棄時就會成功...!!

大宅

celticsbig3 發表於 17-8-15 22:30
唉,七月尾流產,最快可以幾時開工,真係好想要二寶
我都係7月尾小產左..中醫係建議半年後再懷孕:)
因為子宮3個月後係會好返, 但個身體仲係虛架...
我決定左下年1月會努力D造人:)

PS* 我小產左1次.. 但都係擔心下次...

大宅

我 7 月中小產..中醫建議 3 個月後可以開始
睇過 D article 話半年內再懷孕最好,過左一年後先再懷孕發生既 error 較高
而我西醫話基本一次 Period 後可以,depends on your 心情 ok 未...
依家要調理身體,即使唔食中藥,要戎凍飲,生冷野

我都好心急

大宅

taijimui 發表於 17-8-17 11:55
我 7 月中小產..中醫建議 3 個月後可以開始
睇過 D article 話半年內再懷孕最好,過左一年後先再懷孕發生既 ...

每次懷孕心理壓力都很大

洋房

Liukut 發表於 17-8-14 17:11
有。終於找到幇我嘅Dr.。佢留意到我子宮頸問題。之後做咗縫合手術。今次第6胎都有做。所以要轉下Dr...
...

想問三次小產後,有無去政治化遺傳科或私家去檢查?

男爵府

Shinchwan 發表於 17-8-18 00:02
想問三次小產後,有無去政治化遺傳科或私家去檢查?

其實今次第6次懷孕。屯門醫院先安排我去見遺傳科Dr.

洋房

Liukut 發表於 17-8-18 00:13

吓,吾係三次就有?!

洋房

Liukut 發表於 17-8-18 00:13

咁你第五懷孕前,除左找盧醫生,有無睇中醫或檢查其他?我高齡又小產幾次,迷惘

男爵府

Shinchwan 發表於 17-8-18 00:15
吓,吾係三次就有?!

因為我第一次係3胞胎8w無心跳。第二至四次係16w穿水。第五次(做了子宮頸縫合手術)成功生b~但27w早產。今次意外第六次(一樣做了手術)~依家35w了

大宅

celticsbig3 發表於 17-8-13 23:48
已有三歲大寶,2016年開始努力試了三次都流產,不知道什麼原因😢每次都是五~六週見紅,然後就流了 ...

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18467853

我的經歷,看看能否幫到你
其實我們有個self help group
如需要加入,可pm我

男爵府

Shinchwan 發表於 17-8-18 00:20
咁你第五懷孕前,除左找盧醫生,有無睇中醫或檢查其他?我高齡又小產幾次,迷惘
...

做咗好多野~ 中醫(每日飲2次)~ 轉咗Dr.~ 做咗子宮頸縫合手術~ 幫之前小產咗bbs上位~ 拜神飮符水封身~ 辭職全程回家安胎~

複式洋房

回覆 celticsbig3 的帖子

Jm,你個case好似我啱啱起網上見到個case一樣,都係有關於小產的,不過內容就應該吾一樣的,你需吾需要我send比你睇下問下~~

大宅

celticsbig3 發表於 17-8-17 22:54
每次懷孕心理壓力都很大
係呀,雖然有D陰影,但會繼續嘗試
醫生有冇提議你去check D 咩?

大宅

taijimui 發表於 17-8-18 10:38
係呀,雖然有D陰影,但會繼續嘗試
醫生有冇提議你去check D 咩?

我已經抽左六支血驗㗎啦

大宅

celticsbig3 發表於 17-8-18 10:42
我已經抽左六支血驗㗎啦
有冇話係驗D咩架~

大宅

taijimui 發表於 17-8-18 11:23
有冇話係驗D咩架~

ana , 凝血,甲抗,紅班狼瘡,驗色體

大宅

celticsbig3 發表於 17-8-18 21:53
ana , 凝血,甲抗,紅班狼瘡,驗色體