自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

回覆樓主:

冇問題,出院幾點都得啦,又唔係唔去

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

minniemouse 發表於 17-8-14 02:37
c6個妹入咗廠,c6同我講如果佢個妹出院想我幫手,我係一個全職家庭主婦,我答佢,我每個星期二四朝早報咗 c ...

講定佢知那日唔得閒冇問題,到時再睇下那日出院吧,如果咁唔好彩星期三出院都冇計

珍珠宮

minniemouse 發表於 17-8-14 02:56
其實,佢個妹今次番嚟,成個公主咁,佢地成屋人都圍住佢團團轉,我覺得好煩!
...

即係你根本都唔想接啦~有心接上小一次堂有咩大不了?

珍珠宮

大力大力 發表於 17-8-14 07:09
當然甘仲衰多D,其實FTM幫一下老公那邊親人是合理的,尤其老公開到口,而且祗是一次性,又不是長期性,長 ...

i agree

水晶宮

minniemouse 發表於 17-8-14 02:56
其實,佢個妹今次番嚟,成個公主咁,佢地成屋人都圍住佢團團轉,我覺得好煩!
...

如果你屋企人病, 個都會緊張及關❤。又或者你自己帶都希望屋企人關❤。
你係唔你唔高興男家屋企人關心(你所謂過度關心),反而唔想特別去幫手? 即使唔跳舞或同朋友改期見面咁小事。
天空之城, 快樂之地

侯爵府

回覆樓主

凡事分輕重,老公叫到我都會做,不過唔會係屋企standby,照做自己嘢,收到call就去。(利申:我都dislike我姑仔)

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

當然甘仲衰多D,其實FTM幫一下老公那邊親人是合理的,尤其老公開到口,而且祗是一次性,又不是長期性,長 ...

講得好!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

v.boring 發表於 17-8-14 07:38
冇問題,出院幾點都得啦,又唔係唔去

出院有計幾點checkout呀,唔係鐘意2點鐘意4點。

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

PCCW2319 發表於 17-8-14 07:49
如果你屋企人病, 個都會緊張及關❤。又或者你自己帶都希望屋企人關❤。
你係唔你唔高興男家屋企人關心(你 ...

除非樓主同姑仔關係差,否則諗唔到咩理由唔接。

雖然係樓主c6個妹,但c6攞假定樓主上少堂跳舞好d?我諗正常都會個ftm 接囉。。。除非關係惡劣

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

講真我會覺得老土。跳舞咋下話!去少次真係咁難?
正常黎講屋企人出院緊要過跳舞呀

lojo11    發表於 17-8-14 08:24

水晶宮

回覆樓主:

覺得你唔想。

出院呢D嘢又唔日常事。跳少一次,去少一街,無咩所謂。

如果你叫老公幫手,你聽倒咁嘅reply,都uncomfortable.

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

其實睇交情,如果換係我,我同我嫂好似陌生人咁一d都唔熟,但老公出到聲咪當做義工幫下人,上堂其實可以調堂或真係上少一堂,現在又唔係返工要拎假,好少事

老實講我係你老公都覺得你唔想幫,但係其實呢d又唔可以逼的

大宅

講得對

珍珠宮

樓主,你要考慮吓,雖然你可能吾鍾意姑仔,但你做ftm 無正式收入,要靠老公比家用,有乜事,嘈起上來,蝕底果個,未又糸自己,除非你大把錢啦!唉!一次過,當做善事,豪比佢囉!

子爵府

minniemouse 發表於 17-8-14 02:37
c6個妹入咗廠,c6同我講如果佢個妹出院想我幫手,我係一個全職家庭主婦,我答佢,我每個星期二四朝早報咗 c ...

無唔啱,不過無心 、無人情味

子爵府

畀面勳章

可能係語氣同態度問題,冇啱同唔啱。。
換個方式講同樣的野,可能佢又唔同反應

子爵府

回覆樓主

其實你係咪本身同佢關係都唔多好?
當你表達你要有條件地去接姑仔,你又用咩語氣?

侯爵府

回覆樓主

我覺得你唔岩wor ,你應該話自己有堂撞左,提老公叫姑仔提前同你講。幾公主都好啦,出院係要有人幫手ge !你唔去,唔通你老公請假去咩,佢負責返工搵錢嫁嘛。

lojo11    發表於 17-8-14 08:25
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 17-8-14 07:53
出院有計幾點checkout呀,唔係鐘意2點鐘意4點。

仲要等醫生簽名、真係好被動、樓主咁答難怪老公唔開心。

子爵府

回覆樓主:

如果我係你老公,自己周身唔得閒,叫個老婆做小小嘢都阿支阿左,我會叫你慳D唔洗你去接。

首頁
12345...6

尾頁

跳至