自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

樓主自知理虧所以地裂吧(一早睇左知道內容)

公爵府

回覆樓主

接出院係大事,跳舞係小事,約朋友食飯可以再約。唔好話ftm, 如果我老公叫到,即係佢放唔到假,我攞到假都會幫手。

珍珠宮

seaheart88 發表於 17-8-14 09:50

老公找老婆幫手接姑仔出院。。。但日子仲未定,但老婆左 ...

啊!原來係咁!

婆媳/姑嫂不和係好普遍!

別墅

老公的親人住院, 就算不是大病, 做老婆的怎麼也要關心一下, 就算在上班, 如果和老公比, 請假較方便, 也會請假幫忙, 不明白樓主怎麼想. 既為夫妻, 要互相關心, 互相支持, 多做讓對方感到溫暖的事, 才能共諧白首呀, 共勉.

侯爵府

agugi 發表於 17-8-14 11:57
我也是FTM.
如果比我,接姑仔出院(我認為是幾重要的事, 起碼在老公心中, 可以想像如果個妹有其家人打點一定 ...

我想法同你一樣,上兩個月,99打電話比我(結婚10年都未試過),佢話報左短線團去旅行,但咁啱房署有人要去屋企整野 ,問我可唔可以去幫佢等,(但唔知等幾耐),佢都話如果我唔得閒佢就唔去旅行,我當然一口答應啦!我老公同我講,吓,你好悶喎,唔知要等幾耐!講真,我覺得果個係老公既媽媽,所以,可以幫既一定要幫,為的都係老公。

琥珀宮

christmas2288 發表於 17-8-14 13:10
你呢d 叫唔come 撈, 做得FTM 既, 好多野都要識分輕重, 要自動自覺識得幫老公分擔, 講到尾識揾錢既係老公唔 ...

「我係老公聽到都發火」

好同意,娶著個咁自私既另一半,之前竟然仲有人話個老公因此黑面都唔啱!

講緊想另一半幫忙接親人出院,而唔係接機或陪玩。另一半唔得閒去既理由係要去學跳舞約朋友,而唔係要返工或要照顧小朋友!

大宅

一睇就知關係唔好,唔好自然覺得跳舞比較重要。
但我好奇點解男家冇人去接?通常會搵媽媽(即係99)去接。

首頁

尾頁

跳至