在職全職

跳至
[在職媽媽] 返工壓力  

首頁

尾頁

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

唔知點解,人越大,越受唔到壓力,比上司講兩句就瞓唔著,可以點做?

大宅

唔洗太介意人地話咩,你都係打份工姐,你老細都一樣要睇人面色做人
如果真係唔高興,東家唔打打西家,轉下環境睇下會唔會好D

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

小小姐姐 發表於 17-8-15 10:57
唔洗太介意人地話咩,你都係打份工姐,你老細都一樣要睇人面色做人
如果真係唔高興,東家唔打打西家,轉下環境 ...

人到中年,要轉工並唔容易呀,不過都多謝你
每日望住佢哋就充滿力量啦!

男爵府

當佢唱歌啦, 吾好太在意, 只會辛苦自己~ 加油呀

子爵府

當一個成長, 我以前都會記住人地講咩, 但到依家唔會了.
記住只會唔開心, 我留番去記住其他野, 好似屋企野

wcpcelia    發表於 17-8-15 14:52

大宅

回覆 vickymok717 的帖子

我都係, 吾知係咪現在咩都供完, 年紀就4張, 就覺得話一話都好上心, 我黎緊都諗過呢幾年會比自己抖一抖...轉下環境...

公爵府

vickymok717 發表於 17-8-15 08:49
唔知點解,人越大,越受唔到壓力,比上司講兩句就瞓唔著,可以點做?

濕平減壓
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

複式洋房

咪當佢吹牛, 不要在意別人的說話,去公園聴住音樂散步, 忘記它罷

大宅

虎到金來勳章

我也是,面皮愈來愈簿,唔俾人罵得

wcpcelia    發表於 17-8-18 10:40

王國會長

Mrs.Kangaroo 發表於 17-8-15 19:38
濕平減壓

無子彈

伯爵府

回覆樓主

我反而人愈大,愈old patpat,面皮都好以厚佐

王國會長

Debbie0331 發表於 17-8-17 17:29
我反而人愈大,愈old patpat,面皮都好以厚佐

我因為啱啱轉呢份工,所以未算old seafood 呀,所以先提心吊膽

大宅

回覆樓主:

今日見識到咩叫人無恥便無敵,上司理直氣壯地將責任全推到我身上,話自己從來無見過份文件,勁!
我嬲到全日只食左一個麵包。

wcpcelia    發表於 17-8-18 10:40

子爵府

回覆樓主:

Del

別墅

我自己都有同一個唸法。好想轉工但年紀大無勇氣

子爵府

99901 發表於 17-8-17 20:37
今日見識到咩叫人無恥便無敵,上司理直氣壯地將責任全推到我身上,話自己從來無見過份文件,勁!
我嬲到全日 ...

人無恥最利害,在會上搶功勞。
老闆又buy
我同佢同級,真係啞哂

公爵府

99901 發表於 17-8-17 20:37
我嬲到全日 ...

人無恥,便無敵,我完全認同。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

別墅

回覆 bbshop_bb 的帖子

呢D最黑人憎, 面皮幾尺厚, 成日認叻

禁止訪問

珍珠宮

搵人呻,要抒發出來

首頁

尾頁

跳至