1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 babygirl. 的帖子

咁快識講自己個名,好叻叻,係咪要成日教先會識?

大宅

回覆 Muijisun 的帖子

我囡6月BB, 但到15個月先識行

複式洋房

Ccly8383 發表於 17-11-6 15:15

吾洗阿 佢老豆講完之後我個仔跟住讀 依加啲小朋友好聰明加

複式洋房

Ccly8383 發表於 17-11-6 15:15

都系講佐1次 之後佢會留意你個咀點發音 佢就識讀

大宅

回覆 Ccly8383 的帖子

我女13個月連媽媽,爸爸都未識叫,教極都唔叫!都唔知點算!

大宅

yuki0406 發表於 17-12-10 20:12
回覆 Ccly8383 的帖子

我女13個月連媽媽,爸爸都未識叫,教極都唔叫!都唔知點算! ...

我仔17個月 都唔只係識講好少 唯有耐心等下我都怕佢遲講野
Ps 連眼耳口鼻係邊都唔識

大宅

回覆 Yyt123 的帖子

有d小朋友識行識講差唔多同一個時間,有d如果10個月就識行既話就會好遲先識講野,到識講果時就一次過識曬如媽媽,爸爸,爺爺,嫲嫲,姐姐等,因為我見過有咁既情況. 我都好想bb識講野先識行 .

大宅

13個半月囡囡,11.4磅, 82cm高, 識講爸爸,媽媽,姐姐,嫲嫲,monmon(零食),奶奶, 波波, 汪汪, 已經通屋走,識指想要嘅嘢想去邊到, 識hi five, kiss,拍手掌, 指眼同鼻係邊, 同人同自己按摩, 叫佢攞嘢俾我同攞垃圾去垃圾筒掉, 將一粒積木串入條繩到, 非常為食好似唔知飽咁, 明明啱啱食完粥見人食嘢佢就一定要食, 唔比佢就扭計扭到有嘢食為止。佢訓覺非常唔好成日唔肯訓,夜晚要1030之後先肯訓。。唉, 午覺都只係45分鍾,最多1個半鐘(激屎)

首頁

尾頁

跳至