婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好好彩同老爺奶奶都好少見, 佢2個係退休人士, 日日SEND MSG 比我都係D時事, 新聞, 人生道理, 唔好笑既笑話等等, 仲要好多都係VIDEO.......其實你2個成日係屋企用WIFI, 有無諗過我要用DATA 睇D無聊片呢? 唔睇又唔得, 同埋我真係無興趣睇.....唉
唯有間唔時覆下D EMOJI 咁啦......

珍珠宮

delete 左佢得唔得

男爵府

回覆 anna59 的帖子

佢地SEND得比我, 識做既都要睇同覆下, 不過我通常都係DOWNLOAD 完DELETE

公爵府

UniqueS 發表於 17-8-15 13:44
好好彩同老爺奶奶都好少見, 佢2個係退休人士, 日日SEND MSG 比我都係D時事, 新聞, 人生道理, 唔好笑既笑話 ...

咁就唔理佢囉,問起就話忙,冇時間睇

珍珠宮

回覆 UniqueS 的帖子

吓, 咁你未爆機

大宅

回覆樓主:

因為加左佢地個gp
我由auto dl變左手動dl
佢地可以日日send埋好多無聊野比你
最勁一次1日50幾張相

大宅

回覆樓主

send時事、人生道理都好

我99成日send d叫個仔唔可以做負心人唔要啊媽、其實老婆唔夠啊媽親、老婆都會有離開自己既時候既大6無聊歪理文章比我c6

大宅

0o千雪o0 發表於 17-8-15 16:01
因為加左佢地個gp
我由auto dl變左手動dl
佢地可以日日send埋好多無聊野比你

大宅

好好彩同老爺奶奶都好少見, 佢2個係退休人士, 日日SEND MSG 比我都係D時事, 新聞, 人生道理, 唔好笑既笑話 ...

62唔係好識用智能電話,反而99成日send啲無聊野過嚟,我大多數都唔睇,佢久唔久會問我有冇睇,我直接答冇留意。但我99經常會打俾我問我關於C6 D嘢,例如幾時休息?幾點放工?總之煩過send message!

男爵府

好彩我無入佢地既FAMILY GROUP CHAT, 仲多MSG, 不過獨立SEND比我更明顯知我有無睇

大宅

我老豆都成日send啲大陸新聞黎提醒我地唔好上當,心諗有半個腦都識啦

大宅

回覆樓主:

我老爺奶奶sd親俾我嗰d新聞呀,片嗰d我全部都唔睇,全部都唔會download落嚟,由得佢哋鍾意sd飽佢,橫掂我都唔download,佢哋鍾意sd咩都無所謂,佢哋就好少問我有無睇,但都試過有問過我,我答: 睇過吓啦,之後就扮無事發生咁行開又好,做嘢又好,總之就唔會當面話俾佢哋知我無睇過

翡翠宮

回覆樓主:

佢地D message 多數魚翁撒網,係人都 send, 吾洗覆架
有D谷既message 我幾年都未睇過未覆過

大宅

你可以喺 WhatsApp 較唔 auto download 啲 media,要 tap 先 download

之前我阿媽成日 send 啲左膠嘢嚟,煩到嘔,又唔啱 channel,有一日我上 YouTube 搵咗好多條片炸佢 WhatsApp ,之後佢就冇再 send 啲左膠嘢嚟喇

UniqueS    發表於 17-8-16 12:08

伯爵府

回覆 UniqueS 的帖子

我個老友又係咁,真係煩到呢..................人地send乜俾佢佢就轉send出去,
我部機又慢,有時跟本開唔到嚟睇.
e+我直接delete,
但俾個emoji佢囉,
初初有智能電話真係好熱衷去影相呀,send嚟send去呀咁,
e+真心覺得too much 囉.
其實我地都係退休年紀,
而我老友覺得咁樣先至唔會同個時代同埋d後生脫節喎.
可能你6299都有咁嘅諗法.

洋房

得閒先揀D 黎睇啦~ 唔使浪費Data~

男爵府

琴日7個今已經5個, 雖然DOWNLOAD可以唔睇, 但連收都唔想收到, 醒少少啦唔該6299!

伯爵府

UniqueS 發表於 17-8-16 12:10
琴日7個今已經5個, 雖然DOWNLOAD可以唔睇, 但連收都唔想收到, 醒少少啦唔該6299! ...

直接唔好睇,話冇數據,要另比錢,夜晚當做功課咁睇,覆番佢地,佢地悶想搵人吹水,你咁傾得咪搵你傾

男爵府

2018復活節勳章

我唔會係街用DATA睇片~

同埋我係唔會亂答99既WHATSAPP......

因為我答A 佢會聯想到B...之後再去到CDE.................

SO我都係等老公指示先回

題外話... 我62真係話題終結者~

係男家個GROUP 定係同埋62 D 男家果個GP

人人傾得好高興~ 我62都可以扯到去講佛經

之後成個GP靜晒...

最強既話題終結

伯爵府

Karly123 發表於 17-8-15 16:08
send時事、人生道理都好

我99成日send d叫個仔唔可以做負心人唔要啊媽、其實老婆唔夠啊媽親、老婆都會有離 ...

Same as my 99, 唔知佢咩居心

首頁

尾頁

跳至