在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問下各位,如果見工時人地要你用英文介紹下自己,究竟要講d乜呢?因為如果剩講工作經驗,我畢業後無轉過工,非常簡單,真係3句講完!咁!洗唔洗再講下自己家庭背景,結左婚,有幾多仔女等等呢?因為好耐未試過要英文interview, 所以請各位教!

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

你可講吓之前工作內容,當中學到啲咩係適合現在公司。

公爵府

fafapoodle 發表於 17-8-16 21:45
想問下各位,如果見工時人地要你用英文介紹下自己,究竟要講d乜呢?因為如果剩講工作經驗,我畢業後無轉過 ...

可以簡單講下以前嘅經歷,不過最梗要都係將來wor,不過我自己都冇咩經驗

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

點會3句講完? 你都要elaborate下架嘛, 唔通純粹講係xx公司做xx職位咩?

我會簡單講下而家公司係咩business (除非公司好大係人都識), 我個role係乜野, 主要responsibility係乜野; 簡單一兩句點解覺得自己岩而家in呢份工 (即係有咩skills你apply度落去in呢份工)..

伯爵府

回覆樓主

介紹自己名字,學歷,之前的工作經驗,工作task。 但我唔講家庭內容。

男爵府

多謝大家嘅意見!原本想講埋自己家庭,都係唔好講啦!thanks !

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

家庭有咩好講,啲老闆唔會鐘意你提屋企野,除非佢問姐。

伯爵府

回覆樓主

Interview好少講家庭私人野,介紹自己做d咩唔使太長,因為點都會問你

首頁

尾頁

跳至