樓市動向

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

如題

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

尺價好似幾抵,但細二房係黑厠開放式廚房又無露台

大宅

evayanyan 發表於 17-8-18 11:01
尺價好似幾抵,但細二房係黑厠開放式廚房又無露台

你唔講我都冇留意廁所喺黑廁,全屋可能得三個窗

男爵府

BK Milk勳章

全城匯係華懋樓, 華懋出名用料差, 所以在荃灣3個盤裏最平.....
如買得起都唔錯, 但預左之後會成日漏水.....

大宅

peteto 發表於 17-8-19 16:35
全城匯係華懋樓, 華懋出名用料差, 所以在荃灣3個盤裏最平.....
如買得起都唔錯, 但預左之後會成日漏水..... ...

傳聞華懋呢兩年好似有啲改善,唔知是否屬實?

侯爵府

aircon 發表於 17-8-19 17:32
傳聞華懋呢兩年好似有啲改善,唔知是否屬實?

我答你係

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

別墅

回覆樓主

我見兩房最平$5.4百萬, 好吸引!咁最少要揸住幾錢先入到手?

背景:本身住緊聯名私樓

侯爵府

kaylieMok 發表於 17-8-19 19:22
我見兩房最平$5.4百萬, 好吸引!咁最少要揸住幾錢先入到手?

背景:本身住緊聯名私樓

發展商話:包8成按揭,不需壓測。

男爵府

ma1860 發表於 17-8-19 19:45

幾時可轉番出去?有冇限制?

男爵府

回覆樓主

有冇人知美記有幾多佣收?AA 話三個唔知係咪真?

侯爵府

chums323 發表於 17-8-19 20:47
幾時可轉番出去?有冇限制?

詳情無問

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ma1860 發表於 17-8-19 19:45

乜嘢入息証明都唔駛比嗎?

第4年轉按都得?

我怕agent 吹水...比左訂先知上唔到會就血都嘔埋

大宅

chums323 發表於 17-8-19 20:49
有冇人知美記有幾多佣收?AA 話三個唔知係咪真?

AA個個講都唔同,有人話未確定,大約回2.5%, 如果佢哋話低啲,回俾客就仲低,咁唔公平喎

侯爵府

LedTV 發表於 17-8-19 22:51
乜嘢入息証明都唔駛比嗎?

第4年轉按都得?

發展商息囗唔同街rate, 好聽話包按8成,但條件好辣,小心睇清楚研究至行動。

水晶宮

peteto 發表於 17-8-19 16:35
如買得起都唔錯, 但預左之後會成日漏水..... ...

我朋友做此project 的,佢幾高級的,佢話用料靚左好多,好過隔離,佢自己都入左票抽(佢冇抽海)。

我去睇過示範單位,我喜歡佢3房,好過海之x, 用料靚過佢,廚房用西門子(海用cheap cheap whirlpools), 燈制呀,電制位用料靚d, Air con用三菱,海用whirlpool.........., 連lift 都用貴d嘅S牌子,我諗佢想洗底。

大宅

回覆樓主

全.城滙承造商係金門建築,Tier one 建築商喎,華懋今次省招牌之作!
相反,長實愛炫美承造商係精進,tier two都未入流。
買樓自住,講質素,則靚,我選擇全.城滙;近西鐵,海景就另外果兩個盤。

男爵府

wyeth冷知識勳章

回覆樓主:

我都想知 美記一般可比返幾多?上年豐年話可回返萬幾 (450萬樓)。

現AA叫我比兩張票,兩張都開美記台頭,一張會過數,另一張做押票唔過數,點解要咁做?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wcandtt 發表於 17-8-20 21:19

我朋友做此project 的,佢幾高級的,佢話用料靚左好多,好 ...

佢部冷氣正

三菱重工

瑪瑙宮

wcandtt 發表於 17-8-20 21:19

我朋友做此project 的,佢幾高級的,佢話用料靚左好多,好 ...

你入唔入?

水晶宮

Memenn 發表於 17-8-20 22:22
全.城滙承造商係金門建築,Tier one 建築商喎,華懋今次省招牌之作!
相反,長實愛炫美承造商係精進,tier ...

海之x在海前面,講真,真係有陣味,臭臭地,雖然一時時,我就麻麻地.............我之前行過去實地考察,去過2次嗅下,次次都有味!佢第七定第八座好近發電總機,更加唔buy.

全城滙,今次華懋真係想洗底,除了起樓用金門,consultant、商場個設計師全部用名牌,佢都好想整靚個招牌。

首頁
12345...8

尾頁

跳至