用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1235|主題: 928115

oh...甘同飲尿有乜分別!?  

男爵府

國民生產總值:9485

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

結果發現,九龍公園泳池的含尿情況最驚人,場內6個泳池都含尿,其中一個室外嬉水池驗出的尿液濃度,推算相等於有82.1公升的尿液,以人體排尿量平均每次200毫升計,即有411人次曾在池中小便;其餘2個室外嬉水池亦分別有32人次和201人次曾在池中小便。

九龍公園室內主池亦驗出含尿,按推算有57.5公升尿液,相等於288人次曾在池內小便。

研究檢測的6個泳池,5個明顯驗出有尿,位於西營盤的中山紀錄公園的訓練池,雖只有35.9萬公升池水,亦被驗出有13.2升尿液,即有66人次在池內小便。

在檢測中唯一沒有明顯驗出有尿的是元朗泳池,研究抽驗了主池、訓練池和嬉水池,只有嬉水池驗出輕微含尿,按推算少過一篤尿。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

國民生產總值:18482

認識瑞士牛牛第一回 BKXmas勳章

回覆樓主

子爵府

國民生產總值:10277

BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

男爵府

國民生產總值:8932

BKXmas勳章

回覆樓主:

下!
真係要合實d個口了!

侯爵府

國民生產總值:20782

BKXmas勳章

回覆樓主:

估唔到元朗人最有文化

mercurycc    發表於 17-8-19 11:33

男爵府

國民生產總值:5901

BKXmas勳章

回覆樓主:

有尿就一定預左

別墅

國民生產總值:886

BKXmas勳章

FunWong 發表於 17-8-19 00:23
估唔到元朗人最有文化

可能果一日啫

別墅

國民生產總值:952

回覆樓主

伯爵府

國民生產總值:15856

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

FunWong 發表於 17-8-19 00:23
估唔到元朗人最有文化

水晶宮

國民生產總值:63587

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 +3金熱血 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

假 如 愛 有 天 意

男爵府

國民生產總值:6215

貓狗褓姆 BKXmas勳章

heiyau88 發表於 17-8-19 00:13
結果發現,九龍公園泳池的含尿情況最驚人,場內6個泳池都含尿,其中一個室外嬉水池驗出的尿液濃度,推算相 ...

男爵府

國民生產總值:7970

BKXmas勳章

回覆樓主

我係堅尼地城泳池游,D水係咸ga,咁即係海水定尿呀?!

禁止訪問

國民生產總值:6097

BKXmas勳章

男爵府

國民生產總值:8909

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主

衰d講。。。我真係寧願唔游,或者游海都唔會去公共泳池。。。。

大宅

國民生產總值:2400

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔好去啦皮膚會吸收架~

水晶宮

國民生產總值:57474

好媽媽勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

前幾年係元朗游, 一潛落去d水黃色架, 能見度無5個身位

我妹重話d水不嬲係咁(我n年無游)但我就記得以前一定無咁濁, 起碼見到廿個身位, 見到池底

男爵府

國民生產總值:6016

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主

伯爵府

國民生產總值:19324

BKXmas勳章

回覆樓主

其實有 chemical 係可以加落水度,加完一有人放尿會變色,我 6299 就係咁成功控制屋企幾個小朋友唔係自己泳池放尿
優悠在澳洲

琥珀宮

國民生產總值:187950

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

男爵府

國民生產總值:6997

BKXmas勳章

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎