用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.82%

義工

自由講場 今日: 2628|主題: 938836

大陸電話卡(可上網)

侯爵府

國民生產總值:20869

BKXmas勳章

如果間唔中返大陸,買咩卡最抵?

水晶宮

國民生產總值:66208

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

同問

侯爵府

國民生產總值:23383

親子達人勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

大陸電話咭要實名的, 宜家好難在香港買到了.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;天眼昭昭,報應甚速

侯爵府

BKXmas勳章

如果返大陸實名,聯通,中移動,邊間最抵?

有次經過關口見到聯通,寫住1蚊500mb,0月租,有jm用咁嗎?係點架?

伯爵府

國民生產總值:18887

BKXmas勳章

小ice 發表於 17-8-20 18:17
如果返大陸實名,聯通,中移動,邊間最抵?

有次經過關口見到聯通,寫住1蚊500mb,0月租,有jm用咁嗎?係點 ...

上次問過:人仔200開卡,實名。可用150。上網1元500m. 無限期
但我未用過,下次會試下

珍珠宮

國民生產總值:43470

雞年勳章 BKXmas勳章

emt1314 發表於 17-8-19 13:15
大陸電話咭要實名的, 宜家好難在香港買到了.

我都有聽過要實名登記才可使用。如在香港買了這張卡都是要到了大陸登記了才可用?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

侯爵府

BKXmas勳章

CINDYC 發表於 17-8-20 20:16
我都有聽過要實名登記才可使用。如在香港買了這張卡都是要到了大陸登記了才可用?

...
我不是要3日那種,是想長久用,keep住個號碼,用幾多扣幾多,唔知0月租係咪真?還是有其他收費?關口買和係其他地方買價錢一樣嗎?

男爵府

國民生產總值:8304

BKXmas勳章

小ice 發表於 17-8-20 21:30
我不是要3日那種,是想長久用,keep住個號碼,用幾多扣幾多,唔知0月租係咪真?還是有其他收費?關口買和係 ...

聯通有張上網日租卡每個月費6蚊雞,每日1蚊有500m數據,用完嗰500m又扣多1蚊。我通常上一日深圳淨係whatsapp,wechat都用唔完嗰500m。唔用就唔扣錢。55蚊一張卡,開通送72蚊話費,抵玩。

侯爵府

BKXmas勳章

ayi1 發表於 17-8-20 22:07
聯通有張上網日租卡每個月費6蚊雞,每日1蚊有500m數據,用完嗰500m又扣多1蚊。我通常上一日深圳淨係whatsa ...
剛先聽家人講,話買左張聯通$230,得50蚊,點解差咁遠價錢嘅?佢話免租一年,之後收6蚊月租

公爵府

國民生產總值:29117

BKXmas勳章

小ice 發表於 17-8-19 00:15
如果間唔中返大陸,買咩卡最抵?

好多香港網大陸卡都上唔到

男爵府

BKXmas勳章

小ice 發表於 17-8-20 22:23
剛先聽家人講,話買左張聯通$230,得50蚊,點解差咁遠價錢嘅?佢話免租一年,之後收6蚊月租 ...

吓!唔會呱。我俾多5蚊揀咗嗰有3有8易記嘅靚NO.先55咋唔係50就得。仲送多72話費。我喺聯通專門店開卡嘅啵。

男爵府

BKXmas勳章

mandy952 發表於 17-8-20 23:14
好多香港網大陸卡都上唔到

我上BK,WHATSAPP,香土都得

男爵府

國民生產總值:8955

BKXmas勳章

ayi1 發表於 17-8-20 22:07
聯通有張上網日租卡每個月費6蚊雞,每日1蚊有500m數據,用完嗰500m又扣多1蚊。我通常上一日深圳淨係whatsa ...

上網咭打唔打到電話㗎?
有無大陸號碼的?因想用來開銀行戶口

男爵府

BKXmas勳章

野原美冴 發表於 17-8-20 23:22
上網咭打唔打到電話㗎?

有個新電話NO俾你自己揀嘅。我呢張淨係攞嚟上網未打過電話,不過我記得接聽唔使錢,打出¥0.25一分鐘。

侯爵府

BKXmas勳章

ayi1 發表於 17-8-20 23:18
吓!唔會呱。我俾多5蚊揀咗嗰有3有8易記嘅靚NO.先55咋唔係50就得。仲送多72話費。我喺聯通專門店開卡嘅啵。 ...
係呀,係關口出面間聯通買,原來55咋? 咁係咪一開始第一個月就收6蚊月租費?

侯爵府

BKXmas勳章

野原美冴 發表於 17-8-20 23:22
上網咭打唔打到電話㗎?
有號碼,可打電話

侯爵府

BKXmas勳章

ricecooking 發表於 17-8-20 20:06
上次問過:人仔200開卡,實名。可用150。上網1元500m. 無限期
但我未用過,下次會試下
...
聯通? 點解個個收費不一嘅? 你買200,可用150? 點解我家人買230,實用得50咁少? 咁開卡費咪好鬼貴! 免收1年租

侯爵府

BKXmas勳章

是否每個時期買優惠唔同,還是店舖位置唔同會有唔同收費?

男爵府

國民生產總值:8955

BKXmas勳章

小ice 發表於 17-8-20 23:35
聯通? 點解個個收費不一嘅? 你買200,可用150? 點解我家人買230,實用得50咁少? 咁開卡費咪好鬼貴! 免收1年 ...

可能某d期間做promote平d啩!香港d電話plan都係成日轉價錢

男爵府

BKXmas勳章

小ice 發表於 17-8-20 23:35
聯通? 點解個個收費不一嘅? 你買200,可用150? 點解我家人買230,實用得50咁少? 咁開卡費咪好鬼貴! 免收1年 ...

我睇咗張卡嘅說明書,一開卡入邊即時有$50話費俾你用,送嘅$72一年逐個月$6咁 refund,等同第一年免費囉。又可以keep號碼又1蚊上網,呢張卡算係最抵,啱我呢類幾個月先上一次深圳嘅人。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎