母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

啊女依家5個月唔肯埋身 一比佢飲就喊 唔肯啜 只好泵出來餵 有冇泵媽一直泵到bb一兩歲都仲有奶架? 其實好想bb肯再埋身 但試左好多次都唔成功 有冇有經驗既媽媽幫到我(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

開心吸收勳章

回覆 carol0711 的帖子

唔駛擔心,我個仔依家20個月多d,我都係泵出黎俾佢食,我一日泵2次,每次都有240~270ml,唔好俾咁大壓力自己,加油

複式洋房

johnsiu 發表於 17-8-19 08:38

唔駛擔心,我個仔依家20個月多d,我都係泵出黎俾佢食,我一日泵2次,每次都有240~27 ...

我係在職媽媽 現在一日泵6次 奶量850-900 剛剛夠囡囡食 驚越泵越少奶

大宅

carol0711 發表於 17-8-19 02:23
啊女依家5個月唔肯埋身 一比佢飲就喊 唔肯啜 只好泵出來餵 有冇泵媽一直泵到bb一兩歲都仲有奶架? 其實好想 ...

我第一胎全泵全人奶15個月

男爵府

開心吸收勳章

打完6個月ga針,無2星期後可以開始試新野食糊仔,食得好就可減奶,唔好擔心,擔心反而會小奶

複式洋房

johnsiu 發表於 17-8-19 21:55

打完6個月ga針,無2星期後可以開始試新野食糊仔,食得好就可減奶,唔好擔心,擔心 ...

最近突然好擔心 搞到失眠 其實bb唔肯埋身 堅持全泵真係好累 晚晚唔夠睡 早上又要一早起身返工 家姊又黏我 陪完大睡著先有時間泵奶(emoji) 日日都好似唔夠時間用咁

複式洋房

starbear616 發表於 17-8-19 15:16
我第一胎全泵全人奶15個月

好犀利啊 請問一日泵幾多次 仲要唔要半夜泵? 係咪一直都唔洗補奶粉夠bb食

大宅

回覆樓主

我第一胎全泵全人奶到囡十三個月陀左細B先停泵

大宅

carol0711 發表於 17-8-19 22:04
好犀利啊 請問一日泵幾多次 仲要唔要半夜泵? 係咪一直都唔洗補奶粉夠bb食
...

一日5-6泵
半夜冇泵
冇補過粉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊