用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 4881|主題: 928583

美食博覽5樓日本區

公爵府

國民生產總值:26232

育兒性格勳章 睛靈勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

知道今年有個日本區,想去買嘢,但睇介紹話日本區要第3日先開放俾公眾亦係最後一日,同埋唔係全場嘅貨都可以即塲買。見介紹叫人買生果,和牛嗰啲,即啲新鮮食物佢哋展覽完/做 sample 完俾啲買手睇,第3日已差不多到期就開放俾公眾去幫佢哋清咗佢?!

leung2888    發表於 17-8-19 09:08

侯爵府

國民生產總值:22947

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

依d主力係for批發,無咩問題

伯爵府

國民生產總值:15301

BKXmas勳章

係最後一日

大宅

國民生產總值:1588

BKXmas勳章

11B 發表於 17-8-19 09:01
知道今年有個日本區,想去買嘢,但睇介紹話日本區要第3日先開放俾公眾亦係最後一日,同埋唔係全場嘅貨都可 ...

係傢,你唔鐘意可不買

侯爵府

國民生產總值:20072

好媽媽勳章 BKXmas勳章

知道今年有個日本區,想去買嘢,但睇介紹話日本區要第3日先開放俾公眾亦係最後一日,同埋唔係全場嘅貨都可 ...

年年都有架。

水晶宮

國民生產總值:72908

大廚勳章 BKXmas勳章

冇問題呀。。。

你覺得啲貨唔靚或者唔值咪唔買囉。。。
我原意都唔係for比零售客
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

國民生產總值:4619

BKXmas勳章

回覆樓主:

即係那天?

大宅

國民生產總值:1526

BKXmas勳章

嗰度係貿易館, 係for 公司揾生意, 今日開比public好好啦

水晶宮

國民生產總值:62288

BKXmas勳章

回覆樓主:

展覽會就梗係咁,佢地又吾係做零售

公爵府

Pman1022 發表於 17-8-19 09:44
嗰度係貿易館, 係for 公司揾生意, 今日開比public好好啦

只係覺得佢哋非新鮮食品就唔賣,新鮮佢哋拎走都要掉先賣,仲要好似益你咁,唔係咁好囉。目標唔係做零售,咁巴閉就連鮮貨都拎走啦。

公爵府

leung2888 發表於 17-8-19 09:08
係最後一日

我見 Gotrip 網頁話第三日,亦係最後一日。

公爵府

choco0608 發表於 17-8-19 09:35
即係那天?

我見 Gotrip 網頁話第三日,亦係最後一日。

大宅

國民生產總值:1020

BKXmas勳章

買賣嘅野你情我願....你覺得貴/唔新鮮其實可以唔買

就算你在其他展區, 買嘅野又可以保證新鮮?好難講的嘛...

公爵府

kidd611 發表於 17-8-19 10:41
買賣嘅野你情我願....你覺得貴/唔新鮮其實可以唔買

就算你在其他展區, 買嘅野又可以保證新鮮?好難講的嘛.. ...

同意呀!之前有人 post BB展買到過期嘢,工展會有人 post 黑心食物。 我嘅 point 係既然目標非零售,做乜要開放俾公眾? 開放俾公眾又只賣好快變壞嘅鮮貨,感覺好似搵人笨咁囉。

大宅

國民生產總值:1020

BKXmas勳章

11B 發表於 17-8-19 10:48
同意呀!之前有人 post BB展買到過期嘢,工展會有人 post 黑心食物。 我嘅 point 係既然目標非零售,做乜 ...
所以就是說你情我願的問題...就像TTB的劇, 你在街市魚檔...你見到條魚岩岩反肚, 你可以會覺得還是"新鮮"(自己接受到), 而你可能重會要求個魚佬減價...
本來開放做批發生意的...可以真係有些所謂"賣剩蔗"...咁老闆可能想清埋貨尾, 咪做埋零售, 散到貨就散...JM其實唔洗咁執着...你覺得俾人搵笨...可能其他人有興趣呢?

公爵府

kidd611 發表於 17-8-19 11:24
所以就是說你情我願的問題...就像TTB的劇, 你在街市魚檔...你見到條魚岩岩反肚, 你可以會覺得還是"新鮮"(自 ...

Yes,agree! 你表達得好好。Thanks!

大宅

國民生產總值:1478

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

個展區係比b2b,唔係比散客
最後一日開放比公眾入場,係參觀,無人叫你迫你入去買野

大宅

國民生產總值:3936

BKXmas勳章

11B 發表於 17-8-19 10:48
同意呀!之前有人 post BB展買到過期嘢,工展會有人 post 黑心食物。 我嘅 point 係既然目標非零售,做乜 ...

你可以直向貿發局反映,叫佢哋唔好買。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎