自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

公爵府

回覆樓主:

香港換少少用住先,去到泰國市區,好多找換店都比香港平

大宅

hohobabygood 發表於 17-8-19 09:50
請問係香港換好?還是去到泰國機場換好呢?謝謝。

一定出閘後機場換。未出執都唔會用到錢。

伯爵府

回覆樓主

岩岩去完,司機介紹我地係機場B/F Supperich,同曼谷匯率一樣,但都好多人換,你預多少少時間

大宅

SKLH 發表於 17-8-19 10:21
岩岩去完,司機介紹我地係機場B/F Supperich,同曼谷匯率一樣,但都好多人換,你預多少少時間
...

ok,謝謝

男爵府

BK Milk勳章

SKLH 發表於 17-8-19 10:21
...

6月初我去時B/F 隔離幾間都superich同價
Superich排晒隊但隔離無人
我兌完錢條龍仲好長

伯爵府

拎晒行李去最低果層有幾間, SUPER RICH 比較最好RATE, 我會唱夠車錢同一人200HKD 左右既BTH 先, 買杯野飲, 食D野先都有D 錢, 再到CITY 唱埋其如

男爵府

hohobabygood 發表於 17-8-19 09:50
請問係香港換好?還是去到泰國機場換好呢?謝謝。

我通常去到泰國機場先換,你可以一落機,過晒海關之後,去最底層,有好多間野唱錢。我通常係去綠色既super rich, 嗰度唱係最抵,記住係綠色,唔係橙色super rich.

大宅

smile888 發表於 17-8-19 12:36
我通常去到泰國機場先換,你可以一落機,過晒海關之後,去最底層,有好多間野唱錢。我通常係去綠色既super ...

請問知唔知係咪24小時, 零晨12點先落機, 唔知仲有冇得唱.

大宅

回覆樓主

唔係換幾百萬 方便就好

珍珠宮

王國教室勳章

MRS_LIN 發表於 17-8-19 10:27
6月初我去時B/F 隔離幾間都superich同價
Superich排晒隊但隔離無人
我兌完錢條龍仲好長

Same here
我永遠唔排superrich 其實個rate一樣,我見邊間無長龍就去嗰間。

珍珠宮

王國教室勳章

歐買尬 發表於 17-8-19 13:05
唔係換幾百萬 方便就好

Exactly 我成日講呢句

複式洋房

Ashleycorina 發表於 17-8-19 13:13
Same here
我永遠唔排superrich 其實個rate一樣,我見邊間無長龍就去嗰間。

贊成,上個月去完泰國Check過晒機場啲rate都唔靚,出到去town都係一般,最後行行下見到有一間特別多人咪睇吓,果然個rate真係靚啲咪玩囉。

最緊要係要有少少泰幣係手,唔使拿手唔成世。

男爵府

topful 發表於 17-8-19 12:51
請問知唔知係咪24小時, 零晨12點先落機, 唔知仲有冇得唱.

機場既應該係,出面就唔係。

大宅

回覆樓主:

我下星期-家三口去5日4夜,我老公話攞一萬港幣去換泰珠,佢話在港換,廢事去到機場先排隊換,唔想浪費時間。
但我話都唔駛一萬港幣咁多呀?
你地通常會用幾錢架?

別墅

我通常去到泰國機場先換,你可以一落機,過晒海關之後,去最底層,有好多間野唱錢。我通常係去綠色既super ...

請問綠色同橙色兩間有咩分別?thx
我上次去見到 super rich 就唱了

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

smile888 發表於 17-8-19 13:34
機場既應該係,出面就唔係。

機場都唔係通宵,網站有晒opening hours

侯爵府

綠色
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

希望123 發表於 17-8-19 13:50
我下星期-家三口去5日4夜,我老公話攞一萬港幣去換泰珠,佢話在港換,廢事去到機場先排隊換,唔想浪費時 ...

一家三口5日4夜用一萬唔算勁多掛。
入境執正黎做,連入境min都未夠

大宅

回覆樓主:

請問現在泰國機場個rate多少?謝謝

首頁

尾頁

跳至