用戶登入

找回密碼 | 註冊

21oC.67%

義工

出埠旅行 今日: 268|主題: 132151

[美加] 請問怎樣申請加拿大旅遊簽証?

大宅

國民生產總值:4324

畀面勳章 BKXmas勳章

求救,因在九月出發。

王國熱話
基督教與天主教分別
我想要正能量
最新仔仔消息…… 14 June 2017 神蹟!!!!...
基督教會一問

大宅

回覆樓主:

求救,謝謝

珍珠宮

國民生產總值:47046

BKXmas勳章

dlp38 發表於 17-8-19 10:10
求救,因在九月出發。

入加拿大官網就可以申請。基本上類似申請台證咁, 但只不過加拿來大ETA係要比錢(加幣7/位)。

健康的生活態度 - 其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。

「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

大宅

PCCW2319 發表於 17-8-19 17:41
入加拿大官網就可以申請。基本上類似申請台證咁, 但只不過加拿來大ETA係要比錢(加幣7/位)。
...

唔該哂 又係要印出來咁?

珍珠宮

BKXmas勳章

dlp38 發表於 17-8-19 17:58
唔該哂 又係要印出來咁?

其實係唔需要印出黎。 因為加拿大海關電腦系統已經有左記錄/資料。

我今年初去加拿大過關時完全無拎過出黎(我都有打印出黎)。 或者你申請左後可以用相機影低, 有需要可以係相機睇番。

健康的生活態度 - 其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。

「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

大宅

PCCW2319 發表於 17-8-19 18:18
其實係唔需要印出黎。 因為加拿大海關電腦系統已經有左記錄/資料。

我今年初去加拿大過關時完全無拎過出 ...

好的 感激幫忙。

複式洋房

國民生產總值:468

BKXmas勳章

PCCW2319 發表於 17-8-19 18:18

我今年初去加拿大過關時完全無拎過出 ...

過關仲有冇問你問題架?thx

珍珠宮

BKXmas勳章

8達通 發表於 17-8-20 00:54
過關仲有冇問你問題架?thx

問我地黎加拿大(溫哥華)會停留幾耐及做乜。 我地期間由加拿大去美國。唔知係咪我地1家3口, 加拿大及美國過關都好順利, 無話要問好多野。係美國回加拿大, 唔記得左將支洗面膏放左入手提行李。 海關都係叫我地打開行李箱然後掉左去, 就可以過關, 無特別難為事情發生過。

男爵府

國民生產總值:7260

BKXmas勳章

回覆樓主

請問,張ETA申請左,有效期幾耐?如果我今年聖誕飛?要幾時申請?

大宅

kerrykevin 發表於 17-8-28 22:27
請問,張ETA申請左,有效期幾耐?如果我今年聖誕飛?要幾時申請?

我已申請了,好簡單,入去eta電子申請,填好哂野,太約1個鐘已回覆email 得唔得,有親戚就要等72小時review。多數都幾年有效期。所以早d申請好d。

wcpcelia    發表於 17-9-5 09:26

男爵府

國民生產總值:7260

BKXmas勳章

dlp38 發表於 17-8-28 22:33
我已申請了,好簡單,入去eta電子申請,填好哂野,太約1個鐘已回覆email 得唔得,有親戚就要等72小時revie ...

明白,唔該晒

男爵府

國民生產總值:5560

BKXmas勳章

kerrykevin 發表於 17-8-28 22:27
有效期同本特區護照一樣.

珍珠宮

BKXmas勳章

worldpeace 發表於 17-9-2 15:31
有效期同本特區護照一樣.

應該係5年或護照有效日期, 以較早日期為準。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎